Deel dit artikel
-

Schikking voor plaatsen van valse online previews

Lifestyle Lift, een kliniek voor plastische chirurgie, heeft een schikking getroffen. Het Amerikaanse bedrijf liet werknemers eerder reviews online plaatsen waarbij ze zich voordeden als een tevreden klant.

De kliniek moet 300.000 dollar betalen en mag geen valse reviews meer plaatsen. Het is de eerste zaak in Amerika waarbij valse reviews worden aangepakt door de staat. Met de opkomst van reviewsites en nu consumenten steeds vaker hun eigen informatie online opzoeken, doen ook valse beoordelingen hun intrede.

Voortaan moet Lifestyle Lift berichten identificeren als eigen content wanneer dit door werknemers wordt geplaatst. Er werden niet alleen postings geplaatst op sites van derden, het bedrijf creëerde ook zelf verschillende reviewsites voor face lifts en schotelde deze voor als onafhankelijke bronnen.

Het plaatsen van valse positieve beoordelingen valt onder misleidende handelspraktijken, misleidende reclame, en is frauduleus en illegaal gedrag op grond van de federale wetgeving en die van New York die consumenten moet beschermen.

Deel dit bericht

1 Reactie

kristina

is dit in nederland bij wet ook strafbaar? ik kom echt vaak op sites over kredieten ofzo waar de nepheid zomaar afdruipt, zou er graag eens mee aan de slag willen zelfde zie ik bij wat adsl verkoopsites, allemaal hallejula over die providers… reacties van "mensen" die ik elders, real life, nooit hoor

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond