Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor muziekdienst Spotify

Spotify staat op het punt om een investeringsronde af te sluiten. Het zou gaan om een bedrag van 50 miljoen dollar.

Dat meldt de Financial Times.

Spotify kent een gratis abonnement warbij de muziek onderbroken wordt door reclame. Ook kunnen gebruikers een betaald account nemen, waarbij de muziek zonder reclame te beluisteren is. Hiervoor betaalt de muziekliefhebber 10 pond per maand. De nummers kunnen via een link naar de partners ook gedownload worden tegen betaling.

De muzieksite krijgt de nummers van de rechthebbenden en distribueert dit naar de consument. De gratis versie met advertenties en de betaalde advertentieloze versie zorgen voor de inkomsten.

Onder de investeerders bevindt zich onder meer Li Ka-Shing uit Hong Kong en Wellington Partners uit Londen.

Streaming

De muziekdienst, momenteel alleen actief in Europa, wil de dienst uitbreiden naar de Verenigde Staten. Sinds de lancering in het Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn er meer dan 2 miljoen gebruikers die de dienst uitproberen.  

De gebruiker wordt geen eigenaar van de muziek, als kan deze zoals gezegd wel gedownload worden tegen betaling. Wel kan de gebruiker de gestreamde nummers delen met vrienden die de dienst ook gebruiken en playlists aanmaken.

Spotify werkt op dit moment aan een mobiele versie, onder meer voor de iPhone en het toestellen die draaien op het besturingssysteem Android. Dit zou Spotify nog meer gebruikers opleveren. Of Apple de applicatie goedkeurt is nog maar de vraag. Het bedrijf zou de dienst kunnen zien al seen bedreiging voor iTunes.

Niet in Nederland

De gratis dienst is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Gebruikers die de betaalde versie willen afnemen, moeten in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Spanje of Zweden wonen. Voor Nederlanders is de muzieksite helaas nog gesloten.

TechCrunch verkoos Spotify eerder tot beste startup.

Deel dit bericht

6 Reacties

Sjef

Je kan kiezen uit honderden online radiostations, youtube en andere videosites dan ga je toch niet betalen. Last.fm gebruik ik nu nooit meer sinds ik moet betalen.

Luc van Poelje

Dit is typisch een geval van "WHY" of ik zie iets over het hoofd? Wie steekt hier 50miljoen in?  Hoeveel denk je terug te krijgen? 50miljoen gebruikers die allemaal 2 Euro gaan uitgeven?  Waar gaan ze die gebruikers weghalen?  Bij LastFM of Musicovery.com ?? Die zijn gratis en er is ook muziek te koop…

Oscar Diele

Ik heb een betaald account en ben zeer tevreden. 't Account heb ik via een UK proxy aangemaakt en daarna met een UK credit card een premium account genomen. Daarna werkt 't ook volledig in NL. Bijna alle muziek direct beschikbaar, zonder wachten, hoge kwaliteit (320 kbs). Alles 'in the cloud'. Spotify is zoooo 2010!

Fred van Rijswijk

Niet te vergeten: http://listen.grooveshark.com/  Gratis en erg handig als je zelf geen muziek lijst wilt maken, door middel van de autoplay maakt deze tool een eigen lijst.

Ralph

@fred dank voor de tip. Groveshark zit mooi in elkaar.

Regina Chantelle

@Luc: ach 50 miljoen is niets vergeleken hoeveel Google heeft betaald voor Youtube. En iedereen dacht toen ook "dat verdienen ze nooit terug". Oh wacht even, iedereen had gelijk. Dat verdienen ze ook nooit terug. Foutje bedankt 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond