Deel dit artikel
-

NPO koppelt tweets aan Uitzending Gemist

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) stelt binnenkort een toepassing beschikbaar waarmee tweets over een bepaald televisieprogramma gekoppeld kunnen worden aan de content op Uitzendinggemist.nl.

Door gebruik te maken van de eigen data en tijdscodes, kan vanuit een tweet doorgeklikt worden naar een specifiek punt in een programma. De player start dan op het moment dat het onderwerp uit de tweet in een bepaald programma ter sprake komt.

De toepassing is een resultaat van de Mash Dag voor internetontwikkelaars die Omroep.nl onlangs organiseerde. Hierbij kregen 50 programmeurs beschikking over de data van bijvoorbeeld Uitzending Gemist.

De winnende mash van deze dag wordt in gebruik genomen door de NPO, al blijft het eigendom van het werkje liggen bij de makers. In dit geval een applicatie die is ontwikkeld door Video Dock, een Amsterdamse start-up.

De NPO wilde met het openbaar maken van de data op de Mash Dag kijken wat er voor mogelijkheden uit konden komen. "We gaan nu intern kijken hoe we eventuele vervolgstappen kunnen zetten door te onderzoeken hoe we nu echt data meer openbaar kunnen gaan maken", aldus Gerald van der Wijngaart van NPO.

Hij vervolgt: "Een aantal omroepen is bezig met API’s. Vanuit de NPO willen meer data openbaar maken. Maar we zitten nog in de beginfase en moeten nog zien welke kant het op gaat."

Deel dit bericht

4 Reacties

Alfred de Jong

Dit is zeer zeker de richting, waar het allemaal heen gaat. Twitter draait vooral om het feit om iedereen ten alle tijde te laten weten waar je mee bezig bent of wat je gaat doen. Hier horen televisie programma's natuurlijk bij.  Sinds kort heb ik zelf 'Solocoo'. Hiermee kan je tijdens het kijken naar een programma, eenvoudig een twitter bericht de wereld in sturen. Mijn followers zien dus precies welk programma ik aan het kijken ben.  Dit werkt super en kan niet wachten op de volgende ontwikkelingen 😉

Mis ik iets?

Eigenlijk hoop ik dat er op Hebikietsgemist.nl ( http://www.hebikietsgemist.nl/ ) ooit zoiets te zien zal zijn, dat is makkelijk omdat daar alle programma's opstaan…

Lisa

@MisIkIetsDie website werkt voor geen meter, probeer http://www.herhaling.nl eens…

Lisa

Voor de klikkers, http://www.herhaling.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond