Deel dit artikel
-

Torentsite Mininova gooit handdoek in de ring

De Nederlandse torrentsite Mininova ziet zich genoodzaakt een groot deel van het platform offline te halen.

De rechtbank oordeelde eerder dat Mininova torrents moest verwijderen waarvan de inhoud verwijst naar illegale content. Mocht dit niet gebeuren dan hing de populaire site een dwangsom boven het hoofd van 1.000 euro per verwijzing naar een illegaal bestand, met een maximum van 5 miljoen euro.

Volgens medeoprichter Erik Dubbelboer is het verwijderen van torrents waarmee illegale content binnengehaald kan worden onmogelijk. “Vandaar dat vanaf vandaag alleen nog onze Content Distribution service toegankelijk zal zijn.” Met deze dienst kunnen producers en artiesten hun werk eenvoudig en kosteloos bij een groot publiek onder de aandacht brengen door het gratis te verspreiden via de site.

Zou Mininova de gewraakte torrents wel hebben verwijderd, dan zou dat betekenen dat tussen de 80 en 90 procent van alle torrents op de site waren verdwenen.

De rechtbank oordeelde dat de site met het platform niet rechtstreeks in strijd handelde met de Auteurswet. Wel zou Mininova de gebruikers aanzetten tot het vindbaar maken van illegale content. De door Mininova momenteel gehanteerde Notice and Take Down-procedure volstond volgens de rechtbank niet.

Mininova overweegt nog in hoger beroep te gaan.

Bits of Freedom stelde eerder dat de uitspraak niet bijdroeg aan de oplossing van het filesharing-conflict. Filesharing zal populair blijven, was de mening van de burgerrechtenorganisatie.

Deel dit bericht

1 Reacties

Dirk

Bedankt hoop dat julie ooit nog terug komen.Enne brein, zeker nooit iets gedownloud ??????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond