Deel dit artikel
-

Mediapower nieuwe muziekdownload-dienst

Er is opnieuw een partij die de druk bevolkte markt voor online downloads betreedt. Schuberg Philis en DJ Power gaan samen namelijk online media- en muziekdiensten aanbieden onder de naam Media Power. Klanten heeft het bedrijf al. Het product van Mediapower zal vanaf juli iedere maand op een andere portal opduiken. Mediapower richt zich alleen op de business-to-business markt en niet direct op de consument.

De diensten van Media Power worden binnenkort ‘white labeled’ aangeboden aan verschillende portals zoals KPN Broadband en Music Store. Ook zal het aan specifieke internetportalen zoals Schoolbank.nl, de BAJA Beach Club en Mjoy diensten gaan leveren. Unique selling point van Media Power is naar eigen zeggen dat ze het platform gratis aanbieden.

“De partijen krijgen zo, zonder te hoeven investeren, de beschikking over een muziekdienst waarmee hun klanten zelf muziek kunnen kiezen,” aldus Media Power. De consument koopt alleen die nummers die hij wil hebben in het gewenste formaat. Hij bepaalt zelf of hij de muziek via de media player op de PC afspeelt, als ringtone op zijn mobiel gebruikt, of op een schijfje brandt en meeneemt. De downloadprijzen, inclusief het recht om de muziek een aantal malen op CD te branden, schommelen tussen 0,99 euro en 1,75 euro (inclusief btw).

“De kracht van de joint venture is dat belangrijke marktpartijen zonder een euro te investeren een muziekdienst aangeboden krijgen waarmee hun klanten muziek zelf kunnen kiezen. Door het ‘gratis’ aanbieden van de muziekdienst bij marktbepalende partijen wordt het downloaden in een hoog tempo toegankelijk voor de consument”, aldus Clyde Tdlohreg, de huidige commercieel directeur bij DJ Power en toekomstig directeur van Media Power.

Eind dit jaar denkt Media Power op zo'n 10 portals te zitten met zijn platform. “Op dit moment is de markt goed voor 400.000 tot 500.000 downloads per maand groot. Wij willen de dominante partij worden op downloadgebied en we denken dat we dat ook kunnen. Niemand biedt zijn product gratis aan namelijk,” aldus Tdlohreg. 

DJ Power biedt onder de merknaam Music Power al online producten aan voor het branden van cd’s via internetportals. Dit online product wordt regelmatig gebruikt in marketingacties. Klanten van Music Power zijn onder andere KPN Broadband, Sanoma en CNR Records. Verder beschikt DJ Power over licentieovereenkomsten met onder andere Sony Music, BMG, WARNER Music, EMI Music en CNR records voor de verkoop van digitale downloads. De overeenkomsten omvatten een grote variëteit aan artiesten en nummers uit de catalogus van genoemde platenmaatschappijen. DJ Power beschikt inmiddels over meer dan 300.000 nummers in de catalogus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond