Deel dit artikel
-

Reader’s Digest lanceert online leesportaal

Met de lancering van het nieuwe communitysite BoekenBuzz.nl, een leesportaal van Reader’s Digest in Nederland, hoopt de uitgever geld te verdienen met de verkoop van boeken.

De site staat nog niet live, maar moet uiteindelijk een community worden voor leesliefhebbers in Nederland. Bezoekers kunnen boeken, interviews en themapagina’s vinden op BoekenBuzz.nl. Daarnaast zijn er recensies te vinden van boeken en hebben bepaalde auteurs een persoonlijke pagina.

Boeken op de site zijn uiteraard rechtstreeks te bestellen bij Bol.com en Bruna. Dat laat Internet Unlimited weten, die de site realiseerde. Bij Reader’s Digest in Nederland was men niet bereikbaar voor commentaar.

De site lijkt een mix tussen een netwerkachtige community waar bezoekers lid kunnen worden en een online project waar achtergrondinformatie over boeken wordt geboden.

Vernieuwing

De nieuwe site is onderdeel van het vernieuwingsproces van de uitgever waarbij nieuwe sites opgezet worden. Met deze sites moeten nieuwe inkomstenbronnen aangeboord worden, waaronder de verkoop voor duurdere advertenties en de verkoop uit boeken en in een later stadium ook cd’s.

De uitgever positioneert titels als ‘centrale plaats om kennis op te doen’, in een tijd waarin informatie overwegend verspreid over het web ligt. Om het bereik te verbreden, komen er uiteindelijk ook mobiele applicaties voor de iPhone en Amazon Kindle, zo werd eerder bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond