Deel dit artikel
-

Nieuwe brokervergelijkingssite slijt tool bij uitgever

[Startup watch] BrokerTarieven.nl, een week oude vergelijkingssite voor waar de kosten voor beleggen op een rijtje worden gezet, weet zijn tool te slijten bij verschillende uitgevers.

"We zijn net gestart, dus het aantal bezoekers is nog aan de lage kant, maar we hebben inmiddels wel gesprekken met uitgevers die onze module in hun site kunnen integreren", aldus oprichter Jorrit Baerends. Het is een manier om het gebruik van de vergelijkingsmodule te stimuleren. Voor de uitgever is het een manier om bezoekers een extra dienst te kunnen bieden.

Er zijn nog gesprekken gaande, dus Baerends wil geen namen noemen. Hij laat enkel los dat uitgevers van beurssites geïnteresseerd zijn en dat er gesprekken in vergevorderd stadium zijn met een krantenuitgever.

Het verdienmodel is gebaseerd op leads. Een vijftal brokers heeft een deal gesloten. Bezoekers van de tool die geneigd zijn over te stappen kunnen op de site voor deze vijf spelers informatie aanvragen. Uitgevers die de tool op hun eigen site integreren, delen mee in de opbrengst die voortkomt uit de leads.

De kosten voor beleggers kunnen voor de particulier onoverzichtelijk zijn. BrokerTarieven.nl probeert dit met een vergelijkingstool op te lossen. Via de site kan een belegger laten uitrekenen wat de kosten bij de verschillende brokers of banken zijn. Ook wordt gevraagd naar de mening van de belegger over een eventuele huidige bank of broker waar hij op dit moment zit. Dit oordeel wordt in de eindberekening meegenomen om naast het prijsaspect ook een kwalitatieve vergelijking te kunnen bieden in de vorm van een gebruikersoordeel.

De tool neemt, naast andere brokers, onder meer ABN Amro, Alex, BinckBank, Fortis Bank, ING en Lynx mee in het overzicht. Het is een product van Bindex, uitgever van de online beleggerscommunity Bindex.nl, waar Baerends bij betrokken is.

Mocht de nieuwe site zich goed ontwikkelen, ziet Baerends nog wel een internationale uitbreiding in het verschiet, te beginnen met België en Duitsland.

Bron foto: mccun934 (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

JP Venmans

Interessant initiatief. Module ziet er mooi, overzichtelijk en professioneel uit. Tarieven zijn erg lastig te vergelijken en daardoor is het aanbod niet bepaald transparant. Een online vergelijkingsmodule is bij uitstek geschikt om beleggers te ondersteunen bij hun keuze. Helemaal niet is het concept echter niet. FX.nl introduceerde eind 2009 al een dergelijke module: http://www.fx.nl/beleggen/online-brokers/.  Overigens ook beschikbaar voor uitgevers (zie bijv. http://www.beurs.nl/service/online_brokers ).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond