Deel dit artikel
-

Portugese CardMobili wint prijs Vodafone-wedstrijd

Cardmobili heeft dit jaar de Vodafone Mobile Clicks gewonnen. De Portugese winnaar heeft 100.000 euro in de wacht gesleept tijdens de ontwikkelaarswedstrijd.

Met Cardmobili kan de gebruiker klanten- en lidmaatschapskaarten op de mobiele telefoon samenvoegen, gratis voor klanten en bedrijven betalen per klant een fee. CardMobili heeft al wel een iPhone-applicatie, maar is nog niet voor andere platforms beschikbaar.

Dit jaar was de wedstrijd open voor vier landen. Per land streden 5 genomineerden om de hoofdprijs. Er bleven vier finalisten over, een uit elk land. RouletteCricket, uit het Verenigd Koninkrijk, won de tweede prijs, waar een geldbedrag van 50.000 euro aan vastzat.

De Nederlandse finalist was Akvo Phone, een mobiele app waarmee hulpverleners vanuit het veld hun bevindingen kunnen rapporteren. Ook AED4, Smart HomeCare, Snapje en Track & Protect behoorden tot de Nederlandse genomineerden.

De andere finalist was MALCOM, uit Spanje, een mobiele applicatie voor uitgevers en ontwikkelaars waarmee via een webinterface mobiele apps beschikbaar worden gemaakt.

Vorig jaar won het Nederlandse Layar 75.000 euro prijzengeld in de wedstrijd die toen alleen nog opengesteld was voor Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De tweede prijs ging toen eveneens naar een Nederlands bedrijf, Mobypicture. Als derde eindigde het Engelse Woobius.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond