Deel dit artikel
-

Nederlandse ShopVIP breidt uit naar België

De besloten winkelclub uit Nederland, met naar eigen zeggen meer dan 360.000 leden, richt de pijlen op de Vlaamse markt.

Managing Directors Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis  zien dat de online verkoop in Belgie in de lift zit en willen ook daar kun kans waarmaken. Zo telde België in 2009 5.000 webshops, een stijging van 138 procent in vergelijking met 2007. Uit cijfers van BeCommerce blijkt dat de online verkopen met 17 procent zijn gestegen in vergelijking met 2008. Kleding en modeaccessoires staan in de top 3 van sterkste stijgers.

Op de Nederlandse markt neemt ShopVIP het op tegen het internationale en van oorsprong uit Belgische Vente Exclusive. In België zal de besloten winkelclub dus stevige concurrentie hebben.

“Ik denk dat in elke markt altijd ruimte is voor een drietal sterke spelers. In België heeft Vente Exclusive het voorrecht dat zij daar tot nu toe alleen zijn geweest. Wij maken nu onze entree op die markt. Met ons merkenpalet weten we een bepaald publiek aan ons te trekken. Bovendien bieden we meer dan alleen sales met onze community”, aldus Streefland die denkt te kunnen opboksen tegen Vente Exclusive. “Al ben ik wel heel eerlijk, het blijft natuurlijk stevige concurrentie. Wij hebben als voordeel dat we door onze sterke positie in Nederland een groot deel van de merken daar mee kunnen nemen naar België.”

ShopVIP sloot 2009 af met een omzet van 2,5 miljoen euro. Het netto resultaat brengt het bedrijf niet naar buiten. De klanten, 80 procent vrouwen, schrijven zich in voor exclusieve ‘end of season’-producten die tegen kortingen tot 70 procent van de hand gaan. Op de Nederlandse markt neemt ShopVIP het op tegen het internationale en van oorsprong uit Belgische Vente Exclusive.

Om de nieuwe markt te veroveren, is Tiany Kiriloff aangetrokken als Fashion Director voor de Vlaamse markt. De Vlaamse markt wordt niet vanuit een fysiek kantoor in België bestierd, maar vanuit Nederland.

Wat hij verwacht aan omzet uit België, daarover doet Streefland nog geen uitspraken. “Dat is nog afwachten. Begin volgend jaar kan ik daar duidelijker over zijn.” Wel weet Streefland dat ShopVIP eind dit jaar 30.000 leden in België hoopt te hebben.

Deel dit bericht

1 Reacties

Juriaan

Wat ik me afvraag is wat men bedoelt met 360000 leden? Zijn dit mensen die kopen? Dit lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Een simpele rekensom leert dat met 2,5 miljoen omzet en 360000 leden je dan op 6,9 euro per lid komt. Dit lijkt me niet te kloppen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond