Deel dit artikel
-

Ilse start pay-per-click samen met QualiGO

Naast de zoekresultaten bij Ilse komen ook pay-per-click advertenties te staan die per opbod zijn verkocht. De zoekmachine is hiervoor een samenwerking gestart met bedrijf voor zoekmachinemarketing QualiGO.

Ilse noemt de introductie van de pay-per-click advertenties "de derde grote stap", na het lanceren van de vernieuwde zoekmachine en het aangaan van een samenwerking met de Gouden Gids. Ilse zal de reclame naast de zoekresultaten plaatsen, zoals dat ook bij bijvoorbeeld Google gebeurt. Adverteerders kunnen bieden op de hoogste positie in het lijstje met betaalde links.

QualiGO is een van oorsprong Duits bedrijf dat bij zoekmachines reclame plaatst, gericht op de zoektermen die internetters intypen. Het was tot eind vorig jaar de enige aanbieder in Nederland, maar kreeg begin dit jaar concurrentie van Google, dat een Nederlandstalige versie van zijn Adwords-programma lanceerde . De grootste aanbieder van dergelijke pay-per-click reclame is het Amerikaanse Overture, dat vorig jaar sterk groeide en recent zowel Altavista als het Noorse Fast Transfer & Technologies overnam.

Ruim een jaar geleden was Ilse-directeur Paul Molenaar overigens nog sceptisch over pay-per-click reclame. In een interview met Emerce noemde hij dit afrekenmodel "de doodsteek voor internet als marketingmedium". De markt is echter pay-per-click gaan omarmen het afgelopen jaar. Nu zegt Molenaar: "Met de introductie van gesponsorde links op basis van pay-per-click speelt Ilse Media in op een behoefte uit de markt. Daarnaast stelt deze samenwerking Ilse in staat ook de kleinere adverteerders een aantrekkelijk advertentie medium aan te bieden."

Deel dit bericht

9 Reacties

Sander Boersma

Dit artikel van Emerce toont echt aan dat Paul Molenaar van Ilse geen enkel verstand van internet heeft. Een jaar geleden mopperde hij nog dat pay per click niks was. Google, toch wel even honderdduizend maal groter dan het kleine en alleen in Nederland bekende Ilse was zijn tijd ver vooruit. Terwijl Ilse nog van de irritante bannertjes en pop ups moest hebben begrepen de Amerikaanse jongens dat niemand hierop zit te wachten. Ilse: arrogantie ten top en nooit vinden wat je zoekt. Het is dus ook niet gek dat Google de grootste zoekmachine inmiddels ook in Nederland is door op de vraag in te spelen en geen pop ups en banners te tonen. Paul Molenaar sjokt er een jaartje of wat achteraan. Ik begrijp niet wat hij daar doet als hij geen eens in kon zien dat Google Adwords en Overture al zo'n success waren in die tijd.

Pieter

Laat Ilse eerst de 'tweede grote stap' afmaken. Er wordt beloofd dat een site na aanmelding binnen 48 uur wordt opgenomen, maar de spider komt gewoon helemaal niet meer! De database ziet er niet uit, ik heb nog geen enkele vermelding van 2003 gezien. Shame on you Ilse! First things first!

Beach Boy

Heb het nooit gebruikt, zal het nooit gebruiken. Ben benieuwd wie het wel gebruikt, kan me er weinig bij voorstellen. Onbegrijpelijk met die kwaliteit. Nu zelfs m'n oma van google.nl afweet, lijkt het strakste plan me gewoon te stoppen.

Anoniem

Hee Pieter, wat je zegt: de spider neemt mijn sites ook helemaal niet meer op! Je kunt aanmelden wat je wilt, maar ze weigeren je site gewoon op te nemen in de database. En afgezien van de medewerkers van Ilse zelf en een paar geile opa's die zich lekkerder voelen bij de naam 'Ilse' dan de (toch griezelig klinkende) naam 'Google' maakt toch niemand meer gebruik van die zoekmachine?! OPROEP: maak jij wel gebruik van Ilse? Reageer dan even hier, ik ben namelijk zeer benieuwd naar het hoe en waarom.

Frank Braton

Het is ook nooit goed, doet Ilse eindelijk die walgelijke koppeling met startpagina in de ban en gebruiken ze een slimmere indexeringstechniek klagen we nog. Als je Ilse niet gebruikt laat je het verder toch, wat kan het je dan nog schelen maar iedereen meldt zich dus nog wel steeds aan bij Ilse want anders wisten jullie niet dat de spider nog geen nieuwe sites heeft geindexeerd. Ilse heeft nog steeds een behoorlijk marktaandeel en als Vinden.nl al geld verdient met voorkeurlinks moet het Ilse ook lukken. Wel vervelend dat ik tig mailtjes kreeg waarin dit werd aangekondigd, dit is simpelweg spammen toch? We geven Ilse een kans en als de database zo vervuild en traag blijft als nu branden we met z'n alleen de site af. Toegegeven: ik gebruik Ilse zelden maar dat kan nog komen als het allemaal wat beter en sneller wordt.

Martin IJzendoorn

De enige reden dat ik ilse nog wel eens wilde gebruiken, was omdat Ilse Nog wel eens beter wat in Nederlandse websites. Maar aangezien hun database ook al niet meer up-to-date is, (en ik Ilse toch al nooit meer gebruikte) vraag ik me af wat het nut is, om het toch te blijven gebruiken. Als ik Ilse ga vergelijken met Google, heb ik bij google 99 procent meer slagingskans om de website te vinden, en eventuele gerelateerde websites ,die meestal wel van pas komen, krijg ik er ook nog eens bij. Ik zou ook, net als Anoniem, ook graag willen weten wie Ilse nog gebruikt. Ik in ieder geval niet!

Om nog even terug te komen op het feit dat de robot van Ilse geen nieuwe websites meer indexeert: ik vind dit wel erg toevallig samenlopen met de introductie van de betaalde advertenties. Ilse komt in samenwerking met Qualigo met de mogelijkheid om op basis van trefwoorden advertentieposities in te kopen en ineens worden nieuwe sites niet meer aan de database toegevoegd! Maar het inkopen van een advertentiepositie kan natuurlijk wel. Ik heb mij ook al gestoord aan het feit dat Ilse sinds enkele maanden om een e-mailadres vraagt wanneer je een site aan de database wilt toevoegen. Deze e-mailadressen worden vervolgens, zo bleek vorige week, gebruikt om (tadaaa! daar heb je 'm weer) de betaalde advertentieposities te promoten. Conclusie: voor Ilse is een zo hoog mogelijke winst belangrijker dan een kwalitatief hoogwaardig product. Over een jaar weet niemand weer wie of wat Ilse is.

Rita Geerlings

Je hebt zoeken, vinden en snel vinden. Voor het laatste gebruik ik geen Ilse maar doe het via http://www.vindsnel.nl (helaas nog deels onder constructie) Groet, Rita

Barend

*walg* Hey Rita, koop anders gewoon ff een bannertje in bij Emerce. Of heeft Vindsnel daar geen geld voor? Is ook moeilijk hoor, geld verdienen met een zoekmachine…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond