Deel dit artikel
-

Apple breekt weer kwartaalrecord: 75 miljoen verkochte iOS-apparaten

Apple heeft weer een recordkwartaal achter de rug. In het eerste kwartaal van 2013, dat 29 december eindigde, werd een winst van 13,1 miljard dollar geboekt op een omzet van 54,5 miljard dollar.

Er zijn nog nooit zoveel iPhones verkocht als in het afgelopen kwartaal, namelijk 47,8 miljoen stuks, tegen 37 miljoen een jaar geleden. Ook werd een record aantal iPads verkocht: 22,9 miljoen versus 15,4 miljoen een jaar terug. In totaal zijn dus 76 miljoen iOS-apparaten verkocht. Daarmee zijn in totaal vijfhonderd miljoen iOS apparaten in gebruik. Ook iTunes heeft bijgedragen tot het nettoresultaat. “Geen enkel ander technologiebedrijf heeft dit soort resultaten gepresenteerd,” aldus Cook zojuist in een telefonische toelichting.

Daarnaast gingen er nog eens 4,1 miljoen Macs (iMacs en MacBooks) over de toonbank en 12,7 miljoen iPods. Macs en iPods lopen daarmee iets terug. Apple TV groeit lekker door: weer twee miljoen stuks erbij.

De App Store heeft zijn succesvolste kwartaal ooit achter de rug met twee miljoen downloads alleen al in december. Ruim zeven miljard dollar werd uitbetaald aan ontwikkelaars.

Apple heeft nu vierhonderd winkels, waarvan vier nieuwe alleen al in China. De gemiddelde opbrengst per winkel is 1,25 miljoen dollar per week, iets meer dan de 1,22 miljoen van een jaar geleden.

Wall Street reageerde toch teleurgesteld, omdat met een iets hogere omzet rekening was gehouden. Het concern rekent bovendien voor het lopende tweede kwartaal op een omzet van 41 tot 43 miljard dollar, lager dan de 45,5 miljard waarop gerekend was. Toch vallen de cijfers mee na alle doemverhalen van de afgelopen weken, waarin werd gevreesd dat Apple de greep op de markt zou verliezen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ipad Hulp

Wellicht wel leuk om mee te nemen dat ze aan android meer en meer marktaandeel verliezen.

E. Berrevoets

Praat iedereen nu elkaar alleen maar na ? Dit is al de derde melding, waarbij ik zie dat het de resultaten van het eerste kwartaal 2013 zouden zijn.

Pieter

Bedoeld wordt fiscale kwartaal, dat eindigde in december

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond