Deel dit artikel
-

Bijna tachtig nieuwe klanten voor Tridion

Tridion heeft naar eigen zeggen 2002 afgesloten met wereldwijd 117 nieuwe contracten met 79 nieuwe klanten. De – niet onthulde – omzet en winst stegen. Volgens de maker van enterprise content management software is de licentieverkoop aan multinationals de grote motor achter de groei.

"De prijzen in de IT-markt staan onder druk, maar wij zien een enorme groei door de corporate deals: de licentieverkoop aan grote multinationale ondernemingen", aldus Patrick van Gent, VP marketing & sales van Tridion. Hij noemt Unilever, Honda, Heineken en ABN Amro als voorbeeld. De opbrengsten uit licenties groeiden in 2002 met 85 procent ten opzichte van het jaar ervoor en maken inmiddels 70 procent uit van de totale bedrijfsinkomsten.

Andere factor achter het succes is volgens Van Gent de strategie van het bedrijf. Van Gent: "We hebben ons altijd geconcentreerd op grote ondernemingen, in een beperkt aantal, vooral Europese landen." Tridion heeft naar eigen zeggen inmiddels zo'n tweehonderd klanten , waarvan er afgelopen jaar 79 nieuwe bijkwamen, die samen goed waren voor 117 nieuwe contracten.

Sinds vorig jaar heeft de Amsterdamse maker van enterprise content management software ook klanten in de VS (Schlumberger), Canada (Alcatel) en het Midden-Oosten (Emirates Airlines en RAK Bank). Die worden echter door lokale partners bediend. Driekwart van de omzet van Tridion is afkomstig van buiten de Benelux. Het bedrijf, dat naar eigen opgaaf sinds begin 2002 "volledig winstgevend" is, weigert "als particuliere onderneming" exacte bedrijfsresultaten openbaar te maken.

Van Gent schrijft het succes ook toe aan de forse investeringen die zijn gedaan in productontwikkeling. Bijna eenderde van de 175 Tridion-medewerkers is werkzaam in R&D. De producten van Tridion zijn "volwassen en recent – we zijn 3,5 jaar oud – waar die van veel concurrenten soms zeker tien jaar oud zijn", claimt Van Gent. CEO Jos Dikhoff, dinsdagmiddag onbereikbaar voor commentaar, verwacht dat dit jaar het totaal aantal medewerkers met ruim 30 procent groeit tot ruim tweehonderd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard Venstra

Dit vind ik vreemd. Waarom zulk fantastisch nieuws naar de media brengen en wel het aantal klanten noemen en vervolgens geen omzetcijfer, en ook niet bereibaar zijn voor de pers voor commentaar? De prijs van jullie producten is toch bekend? Dan kunnen we toch uitrekenen dat je tussen de 10 en 20 miljoen euro aan licenties hebt omgezet? Toch? Of is het dan waar wat ik hoorde van een van hun implementatiepartners, dat Tridion klanten gewoon opkoopt? Niks mis mee hoor, autohandelaren doen dat al jaren met aantrekkelijke financieringsregelingen, maar ik kan me voorstellen dat dat je omzetcijfers moeilijk te verantwoorden maakt, en daarmee de winst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond