Deel dit artikel
-

‘BlackBerry overweegt overstap naar Android’

BlackBerry overweegt nu toch een smartphone uit te brengen met Android, maar het is niet duidelijk of daarmee een einde komt aan de huidige modellen met BlackBerry OS. Dat meldt Reuters.

Het Canadese bedrijf, dat het al jaren moeilijk heeft, zou volgens anonieme bronnen van Reuters zijn strategie willen herzien om zo een breder publiek te bereiken. Het bedrijf heeft de slag met iOS en Android eigenlijk al verloren, omdat ontwikkelaars zich met name op deze twee markten richten.

Naar verluidt werkt BlackBerry aan een smartphone met schuifscherm, dat dit najaar moet verschijnen. Een prototype werd al getoond op het Mobile World Congress in Barcelona eerder dit jaar. De Android software wordt wellicht aangevuld met gepatenteerde technologie uit BlackBerry 10.

BlackBerry deed al eens eerder water bij de wijn door BlackBerry 10 zo in te richten dat sommige Android apps in emulatie kunnen draaien, maar dat maakt het niet tot een waardige concurent van Android toestellen.

BlackBerry is overigens al langer bezig om communicatie- en beveiligingssoftware voor iOS, Android en Windows te ontwikkelen. Het bekendste voorbeeld is BlackBerry Messenger.

Het Canadese bedrijf had in 2011 17500 werknemers. Daarvan zijn er nog maar 6200 over. BlackBerry heeft onlangs nieuwe ontslagen aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond