Deel dit artikel
-

Bol.com heeft 53.000 externe verkopers

Bol.com heeft nu 53.000 aanbieders in het Plaza-programma. Die zijn inmiddels goed voor 16 procent van de omzet. Dat blijkt uit de toelichting op de kwartaalcijfers van Ahold.

Bol.com biedt naast het eigen assortiment ook artikelen aan van externe verkopers. Dit zijn particuliere verkopers van tweedehandsartikelen of (online) winkels die hun assortiment ook via bol.com aanbieden. Deze groep verkopers kan ook gebruik maken van een API.

Bol.com droeg wederom sterk bij aan de omzet, meer dan een jaar geleden, zij het dat Ahold geen verdere details (pdf) verstrekt. De totale groep realiseerde een online omzet van 363 miljoen euro, twintig procent meer dan een jaar terug. Onvoldoende overigens om het totaalresultaat omhoog te halen.

De omzet van Ahold daalde met 2,5 procent tot 9,8 miljard euro. De nettowinst van 50 miljoen euro kwam vergeleken met vorig jaar fors lager uit door een schikking over het boekhoudschandaal dat begin deze eeuw aan het licht kwam. Ahold haalde ruim 3,5 miljard euro van de totale omzet in Nederland.

Aholds Amerikaanse online activiteit Peapod realiseerde een groei in de dubbele cijfers en opende 47 nieuwe ophaalpunten. Het totaal aantal ophaalpunten staat daarmee nu op 167.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stichting WebwinkelKeur

Het gaat hierbij volgens mij ook om C2C verkopers. Dus heb je een boek wat je via Bol verkoopt, dan ben je 1 van de sellers. Het lijkt me vooral ook interessant om te zien hoeveel externe webwinkeliers Bol heeft aangesloten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond