Deel dit artikel
-

CM koopt Belgische marktleider Mobile Web

Sms-bedrijf CM uit Breda neemt de Belgische marktleider Mobile Web voor een steviger positie in het buitenland. Directeur Jeroen van Glabbeek zoekt ook elders in Europa naar mogelijke acquisities.

Van Glabbeek bevestigt de overname van de lokale sms-specialist aan Emerce. “We hebben honderd procent van de aandelen overgenomen van eigenaar E-zone. De Belgische directie is weg en we hebben ons eigen team van zes man samengevoegd met het overgenomen team van acht man in Brussel.” Mobile Web blijft onder eigen naam actief op de Belgische markt.

Hoeveel CM voor de overname heeft betaald, wil Van Glabbeek niet kwijt. Hij geeft hooguit een kleine indicatie met: “Zelf hebben we in Nederland een jaaromzet van 43 miljoen euro. Zij zijn in België iets kleiner.”

De nieuwe loot van de CM-stam heeft vrijwel alle grote zakelijke partijen in België als klant. Dat varieert van supermarkten tot uitgevers tot reisorganisaties.

De reden van de overname is de aanhoudende noodzaak om het bedrijf te laten groeien. CM verstuurt dagelijks twee miljoen sms-berichten voor zijn opdrachtgevers. “De marges daarop zijn klein, dus we moeten blijven groeien. Je kunt autonoom groeien in het buitenland, maar overnames zijn een goede impuls.”

“We zijn constant aan het zoeken in andere landen om bedrijven die op ons lijken te kunnen overnemen. CM werkt met geavanceerde technologie die wij bij die partijen kunnen inbrengen, wat hun dienstverlening verbetert.”

Van Glabbeek zegt zich te oriënteren op de Noord-Europese markt.

Bij CM werkt zeventig man, van wie veertien bij het Belgische filiaal.

Foto: jegi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond