Deel dit artikel
-

Digitaal poppenhuis krijgt iPad-prijs van Sanoma

Dolly, een idee voor een iPad-applicatie, heeft de iPad challenge gewonnen die Sanoma Digital had uitgeschreven. Met deze wedstrijd hoopte de uitgever meer nieuwe creatieve ideeën op te doen.

Het winnende concept Dolly is een poppenhuis dat tot leven komt op de iPad. Veel uitgevers experimenteren met de iPad en de bijbehorende applicaties in de hoop nieuwe verdienmodellen te vinden. De wedstrijd leverde Sanoma een aantal nieuwe ideeën op. Veel van de inzendingen gingen in op de verschillende titels van Sanoma Uitgevers. Daarnaast was er nog een aantal inzendingen dat voorbij ging aan de vorm van een online tijdschrift. Zo was waren er tv-gidsen, tuinideeën , interieurontwerpen en medische oplossingen.

In totaal kwamen er 228 inzendingen binnen. De winnaars van de wedstrijd gaan met 5.000 euro naar huis. Dat bedrag wordt verdubbeld wanneer het idee ook daadwerkelijk wordt ontwikkeld.

Naast Dolly waren er nog vier andere genomineerden, Storyboard, een app voor filmmakers, Tuindesign, een app voor tuinliefhebbers, Time Frame, een tool voor het ordenen van het sociale leven van de gebruiker en Ultimate Art App, een kunst collectie app.

De rechten van de applicatie blijven in eerste instantie bij de ontwikkelaar. Pas wanneer Sanoma Digital de applicatie gaat ontwikkelen, wordt er nog een geldprijs van 5.000 euro uitgereikt en verhuizen de rechten naar de digitale uitgever.

Bron foto: peterbecker (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond