Deel dit artikel
-

EBay opent Europese popup winkels

Online veiling eBay heeft een eerste tijdelijke pop-upwinkel in Berlijn geopend aan de Oranienburger Straße. Een tweede winkel staat in Covent Garden, Londen. Daar kan alleen mobiel met PayPal worden betaald.

De relatief kleine winkel in Berlijn, met onder meer een espresso-apparaat en allerlei spullen voor klussen in huis, is meer een demonstratie van hoe mobiel de fysieke en virtuele wereld kan overbruggen. Er is geen kassa. Alle artikelen zijn voorzien van QR-codes die gescand moeten worden. De artikelen worden dan later aan huis bezorgd. Ook een latte macchiato en typische Amerikaanse muffins moeten mobiel worden afgerekend via eBaydochter PayPal.

De Londense eBaywinkel is letterlijk tegenover de Apple Store in Covent Garden opgetrokken. Hier zijn geen fysieke producten te vinden. Er zijn alleen afbeeldingen van producten met QR-codes.

EBay wil zijn mobiele omzet vergroten, met name in Duitsland, dat op dit gebied nogal achterloopt bij de VS en Engeland. Dertien procent van zijn omzet ontleent PayPal al aan mobiele aankopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Barbara

Leuk! alles draait zich weer om.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond