Deel dit artikel
-

Lezers internetkrant Dutch Times willen hun geld terug

Abonnees van de digitale krant Dutch Times voor Nederlandse expats willen hun geld terug. Dat bleek zaterdag in VARA’s Kassa.

De pdf-krant Dutch Times was aangekondigd als een doorstart van de Wereldkrant, een uitgave van Radio Nederland Wereldomroep. Die moest vorig jaar noodgedwongen stoppen met het (gratis) blad vanwege de bezuinigingen op de omroep. In juli 2012 werd via Dutchabroad.nl BV een speciale vennootschap opgericht die zelfs door de Wereldomroep bepaalde kantoorfaciliteiten ter beschikking kreeg gesteld. Ook kreeg het bedrijf de beschikking over e-mailadressen van de Wereldomroep om potentiële abonnees aan te schrijven.

Dat werd geen succes, toen in november 2012 de eerste en enige Dutch Times uitkwam, had men ‘slechts’1643 betalende abonnees, ver beneden het benodigde minimumaantal. De redacteuren die in dienst zouden komen, kregen te horen dat het dienstverband niet door zou gaan. Hoofdredacteur Thomas Arts geeft zijn voormalige werkgever de schuld die een onvolledige database met adressen zou hebben aangeleverd. Volgens Arts leverde een gesprek met de Wereldomroep niets op. ‘De nieuwe Wereldomroepdirectie blijkt verder onwelwillend’.

RNW verwijt (pdf) op zijn beurt Dutchabroad.nl BV dat het in brieven en mededelingen naar derden ten onrechte gebruik heeft gemaakt van naam en logo van de Wereldomroep.

In een reactie (pdf) zegt Arts de uitgave van de Dutch Times zo snel mogelijk te willen hervatten, maar hij legt niet uit hoe. Met 62,50 euro voor een jaarabonnement, moet Arts meer dan een ton op zijn bankrekening hebben staan. De abonnees tasten echter tot de dag van vandaag in het duister over wat er met hun abonnementsgeld is gebeurd. VARA ’s Kassa ontving diverse mails van gedupeerden die spreken van ‘oplichting’ en ‘diefstal’. Een deel van de gedupeerden vindt dat ook de Wereldomroep moreel (mede)verantwoordelijk is voor het debacle.

Deel dit bericht

1 Reactie

nieuwenhuijs j.w

Ik heb per abuis 2 maal betaald, door de manier waarop mij de info is verstrekt! Tel en per e-mail heb ik het uitgelegd en is mij door Thomas Arts beloofd het terug te storten! Dit loop al een half jaar en er is niets teruggestort. Voel me balazerd en het blijkt waarheid te worden! Dus…pas op met de digitale krant van Dutchabroad!!! Vandaag is er geen krant gekomen! (10 maart 2013). Het zal het einde betekenen!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond