Deel dit artikel
-

Groupon en American Express investeren in SumUp

SumUp heeft in de tweede financieringsronde een bedrag van miljoenen euro’s opgehaald om zijn mobiele betaalsysteem naar meer markten uit te rollen. Groupon en American Express zijn nieuwe investeerders.

Het wordt voor ondernemers en particulieren steeds makkelijker om zelf een kassa aan te schaffen voor hun kleinzakelijke bedrijf. In Europa zijn onder meer iZettle en Payleven deze markt aan het ontginnen, als ook SumUp uit Duitsland. De laatste maakt bekend dat het een nieuwe financieringsronde heeft afgesloten. Financiële details worden niet bekend gemaak

Bedrijven die het point of sale-betaalsysteem van SumUp gebruiken, krijgen een kastje dat via Bluetooth met hun telefoon communiceert. De ondernemer, veelal ambulante of seizongebonden bedrijven, kan hierdoor zonder hoge investeringen toch geld ontvangen per pin of creditcard.

VISA en Mastercard hadden al strategische belangen in dit digitale betaalsegment. American Express nu ook. Wat Groupons exacte plannen zijn, is nog niet duidelijk. De belangen van de nieuwe investeerders worden als ‘financieel’ en niet als ‘strategisch’ omschreven. Groupon wil mogelijk zijn eigen markt helpen automatiseren, waardoor het zelf soepeler kan werken.

Ook de vroegste investeerders doen mee in deze ronde. Dat zijn b-to-v Partners, Shortcut Ventures, Tengelmann Ventures en een aantal particuliere investeerders. Tengelmann is een grote Duitse retailorganisatie die druk bezig is met de omslag naar het digitale werkveld. Shortcut Ventures is een investeringsbedrijfje waarin KPN een meerderheidsbelang heeft.

SumUp is nu actief in Nederland, Duitsland, Spanje, Engeland, Ierland, België en Frankrijk. Met het nieuwe geld wil het nieuwe markten kunnen betreden. Bedrijven als SumUp en Payleven pakken over iedere transactie een klein percentage commissie. Ze moeten dus grote volumes draaien om uiteindelijk een winstgevend bedrijf te kunnen maken. Een bedrijf als Adyen begeeft zich ook op dit terrein, maar biedt de mobiele pinterminals aan als een van de vele onderdelen van zijn betaalportfolio.

Deel dit bericht

3 Reacties

Appfan

Leuk hoor.. maar Pin betalingen (Maestro) worden NIET door Sumup geaccepteerd..

Applefan

En het opzetstukje op het plaatje werkt toch niet via Bluetooth?

Alex

klopt maar ze hebben Pin betalingen wel in-the-works heb ik gehoord, en dan met gratis reader

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond