Deel dit artikel
-

IENS maakt korte metten met recensietrollen

Gebruikers van restaurantgids iens.nl kunnen niet meer oneindig de recensies vervuilen met opzettelijk valse of buitensporige commentaren. De reacties van regelmatige reageerders krijgen meer zwaarte, treiterende trollen worden herkenbaarder.

Jaren hebben gebruikers er om gevraagd en vorige week kregen ze antwoord: IENS.nl heeft een nieuw recensiesysteem. Bovendien verschijnt er later deze zomer een mobiele app voor Android en iOS waarmee gastronomen een tafel kunnen reserveren en direct tijdens of na het eten al een beoordeling kunnen schrijven.

Een veel gehoorde klacht over IENS was de kwaliteit van de recensies. Zeker nu concurrenten als GooglePlus en Yelp steeds wat prominenter aanwezig zijn, moest de rubriek met de beoordelingen op de schop.

IENS legt het concept van de nieuwe recensiesite uit: ‘De proevers van IENS worden voortaan geclassificeerd aan de hand van een aantal sterren met bijbehorende titels die hun staat van dienst weergeven. Naarmate een proever meer recensies schrijft en deze door medeproevers nuttig worden bevonden, stijgt hun aanzien. Ze verdienen sterren en titels die zichtbaar zijn bij al hun recensies.’

‘Inactieve proevers en restaurantgasten die online reserveren middels een e-mail om hun ervaringen te delen op iens.nl om zo het aantal recensies verder te doen toenemen. Recensies die naar aanleiding van een online reservering zijn geschreven, krijgen het keurmerk Geverifieerde recensie. Vanwege de grote waarde hiervan krijgen proevers die na een online reservering een recensie schrijven bonuspunten en verdienen zo sneller sterren.’

Daarnaast zal het cijfer dat restaurants krijgen anders tot stand gaan komen. Het wordt een gewogen gemiddelde dat wordt beïnvloed door het aantal recensies, de leeftijd ervan en de senioriteit van de beoordeelaars.

Deel dit bericht

5 Reacties

Derk Fijnaart

Daar zijn ze enorm laat mee. Hoeveel restauranteigenaren dit probleem al niet gemeld hebben. En pas nu, nadat Google en Yelp zich met de horeca gaan bemoeien, past Iens zicht aan. Fijn zo’n reactieve speler…

Sander

“Inactieve proevers en restaurantgasten die online reserveren middels een e-mail om hun ervaringen te delen op iens.nl om zo het aantal recensies verder te doen toenemen. ” … dat lijkt me geen goede zin. Tenminste: ik begrijp hem niet.

Los daarvan: mijn recensie van 5 juli staat nu al 4 dagen dagen “in behandeling”. Dat gaat niet zo goed.

Ik zie wel dat ik al 4 sterren. Dat lijkt me wel goed.

Nico

Iens.. tja, m’n niet al te positieve reactie op ’n trendy restaurant in A’dam werd tot 3 keer toe door ’n medewerkster aangepast en aan mij ter goedkeuring voorgelegd, omdat het de restaurateur kon schaden.. leuk concept maar ergens zit er ’n belangenconflict

Jeroen

Beetje laat idd… Ikzelf run op dit moment een golfsite (Leadingcourses.com) en daar hebben we al heel lang een reviewsysteem waarbij de status van een gebruiker de invloed en weging van een beoordeling bepaalt. En wij zijn niet de enige die dat doen, gewoon goed kijken naar de collega’s in de wereld.

martijn van den hurk

Leuk zo’n nieuw jasje, maar er is nog steeds niets aan het slechte concept veranderd. Door zich zo te laten kennen denk ik dat je jezelf als zogenaamde kwaliteitshandhaver niet serieus kan nemen! Lees dit volgende artikel op http://www.derestaurantkrant.nl/column/het-idee-van-biefstuk/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond