Deel dit artikel
-

Ilse met online tv-gids in touw tegen omroepen

Verscheidene webprojecten proberen verleden tijd van de papieren televisiegids te maken. De meest recente elektronische programmagids op het web is die van Ilse Media. Die van de Publieke Omroep volgt binnenkort.

Sinds enkele dagen sluist Nu.nl bergen internetverkeer door naar Nu.nl/tvgids. De site is de jongste loot aan de stam van het merk Nu.nl. Met een eenvoudige interface vertelt Nu.nl wat er nu en vanavond op televisie is, en welke aansprekende films.

De tv-gids is niet volledig, merkt Bright.nl op, maar bevat wel de meest bekeken zenders.

De Nu-site maakt gebruik van de verwarring die met name de publieke omroepen in gidsenland in stand houden. Avro, Kro en Ncrv beheren bijvoorbeeld Tvgids.nl, de Vpro houdt er een eigen gids op na en via omroepportaal Omroep.nl is wéér een andere publieke routewijzer voor de kijkbuis te vinden.

En los van deze digitale initiatieven houden de kabel- en Adsl-bedrijven er via hun set top boxen óók eigen, veelal ongebruiksvriendelijke, tv-gidsen op na.

Voor het einde van het jaar, dat is althans de bedoeling, verschijnt er onder de vlag van de Publieke Omroep een volgende digitale tv-gids. "Eind december kan iedereen Zoomer.nl raadplegen op www.zoomer.nl", aldus de gelijknamige website.

Deel dit bericht

10 Reacties

Vincent

Mijn voorkeur gaat uit naar http://www.tvradar.nl  Deze site is erg snel en overzichtelijk. Ook heeft TVradar 14 dagen programma informatie, 7 dagen terug en 7 dagen vooruit. De site is nog wel in een beta status dus er zal nog veel verbeterd worden.

JJ

@vincent: je werkt voor TVradar?

Vincent

@JJ TVradar.nl is een project van mij.

Carl

@Vincent, ik geloof nooit dat jij die data op een legale manier verkrijgt, als het waar is dat je 14 dagen vooruit kijkt. Zeker weten dat je niet tvgids.nl of een andere "officiele" site spidert?

Carl

14 dagen vooruit moet natuurlijk 7 dagen vooruit zijn.

Vincent

@Carl TVgids.nl heeft geen 7 dagen vooruit.

JJ

Ik denk dat Carl dat niet bedoelt Vincent. Carl doelt waarschijnlijk op het feit dat het in Nederland (helaas) niet is toegestaan om (publieke) programmagegevens een week vooruit te publiceren zonder medewerking/toestemming van een publieke omroep. Er zijn talloze hobbysites die dat toch doen door de "officiele" websites te doorzoeken en die handelen daarmee in principe illegaal.

Vincent

Dat klopt helemaal.

Jan Jaap - JJ

@all… de 2e JJ is niet de eerste want dat ben ik… ook al ben ik het eens met de stelling, heb ooit de online TV gids voor veronica.nl opgezet, dus het klopt, dat de officiele sites gekoppeld aan de publieken niet meer mogen dan… andere EPGs doen dit wel en hebben minder complete en soms onjuiste programma informatie

Luuk

Ze moeten gewoon de boel open gooien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond