Deel dit artikel
-

Internationaal congres Games for Health strijkt neer in Utrecht

Op 27 en 28 oktober strijkt de internationale voorhoede op het gebied van applied gaming in de gezondheidszorg neer in Utrecht tijdens het congres Games for Health Europe. Gedurende twee dagen verzorgen zo’n 60 internationale sprekers lezingen en workshops voor 400 gasten. Ook worden 12 games gelanceerd.

Games for Health Europe heeft voor Utrecht gekozen omdat deze regio toonaangevend is op het gebied van innovaties in de gezondheidszorg én gaming en zeer centraal ligt voor haar internationale gasten.

Niet alleen zijn er de belangrijkste gameopleidingen van Nederland (HKU, UU, HU) gevestigd, ook huisvest deze regio veel gamebedrijven. Zo biedt de Dutch Game Garden met vestigingen in onder andere Utrecht en Hilversum bedrijfshuisvesting aan meer dan vijftig gamebedrijven.

Het programma Growing Games, een initiatief van de Economic Board Utrecht, neemt een bijzondere plek in tijdens het congres. Zij zijn aanwezig met een speciaal parallel programma.

Growing Games is een meerjarig stimuleringsprogramma (2013-2016) om de duurzame groei van de Nederlandse applied gamessector te bevorderen. De applied gamessector heeft volgens de provincie een enorme groeipotentie. In 2010 bedroeg het wereldwijde volume van applied games 1,5 miljard euro. Het verwachte volume in 2015 voor deze sector is 10,2 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond