Deel dit artikel
-

Kleine omzetdaling TradeDoubler

Het Europese affiliatenetwerk TradeDoubler boekte afgelopen kwartaal een kleine omzetdaling. Dat is vooral het gevolg van tegenvallende resultaten in het zuiden van Europa.

Het Zweedse TradeDoubler zag de omzet in de eerste drie maanden van 2012 dalen met twee procent tot 72 miljoen euro (PDF). Het bedrijfsresultaat daalde met zeven procent tot zestien miljoen euro.

Tweederde van de daling van het resultaat wordt toegedicht aan de resultaten in zuid-Europa. Maar uit het kwartaalbericht wordt duidelijk dat het bedrijf in heel Europa kampt met kleine dalingen in omzet en resultaat. Ook het gebied waar Nederland onder valt vertoont een minimale daling.

Topman Urban Gillström: “We investeren fors in automatisering en centralisering van de processsen om de productiviteit van onze klanten te vergroten en werkwijzen te vereenvoudigen. Hierdoor maken we in deze periode betrekkelijk hoge kosten en doen grote investeringen”, wat het resultaat in de rest van het jaar ook kan drukken.

Gillström meldt bovendien dat TradeDoubler zijn activiteiten uitbreidt naar Zuid-Amerika en Rusland.

Foto: Berit (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Eric

2% valt toch wel mee, maar als je ziet hoe ze op de beurs worden afgestraft vraag ik me af of er meer aan de hand is:
http://uk.finance.yahoo.com/q?s=TRAD.ST

(min 25% tot de laagste koers ooit).

Ze zijn nu nog omgeveer 5% waard van wat AOL wilde betalen een aantal jaar terug (aandeel deed toen 225 kronen).

Remco

Dit is absoluut een verkeerde kop. Titel moet zijn 64% daling nettowinst.

Vandaar de duikeling op de beurs

Durk

@ Remco

Emerce is altijd erg aardig als het om buitenlandse adverteerders gaat. Zeker als je weet hoe weinig aandacht ze hebben voor bedrijven van Nederlandse bodem.

Wat betreft TD, een beetje onderzoeksjournalist zou moeten weten dat TD heel hard richting de afgrond aan het glijden is. Ik geef ze nog 1 tot 2 jaar, daarna is het over.

Het topmanagement van TD weet niet eens wat affiliatemarketing is, houden zich enkel bezig met de beurskoers en het zo veel mogelijk (kunstmatig) hoog krijgen van de winst om vette bonussen op te strijken (zie ook jaarverslag 2011). Niet voor niks is de CFO van TD een paar weken geleden verdwenen, toen wisten ze intern al wat de cijfers van Q1 2012 zouden worden. De huidige CEO van TD (Urban Gillström) ligt op dit moment behoorlijk onder vuur omdat hij geen enkele vooraankondiging heeft gedaan van deze zeer zwakke prestatie. De huidige aandeelhouders zijn woest en verwachten alleen nog maar erger (vandaar de enorme 25% daling)!

Peter

Lekker al die uitgesproken meningen.
Ondertussen gaat het om kwartaalcijfers en maken ze hoewel minder, nog steeds winst!
Voor de oplettende lezer, het is crisis in Europa! Dan is het niet vreemd dat bedrijven het ‘even’ iets moeilijker hebben.

Opvallend is trouwens dat we; Nederland, twee maal expliciet genoemd worden in hun jaar verslag. (niet positief trouwens, en als we toch aan het roddelen zijn, er gaat het gerucht dat ze uit Nederland weg zouden gaan).

Zelf zie ik gelaten tegemoet en denk dat als je op een koopje zit te wachten dit wel eens het moment kan zijn om wat aandelen in te slaan. Wellicht heeft aol geen interesse meer, maar anderen mogelijk wel.

Jan

Gaat inderdaad niet lang meer duren voordat ze uit NL weg gaan. Er zijn wel meer geruchten zo zouden zij zich uit meerdere landen gaan terug trekken.

Zonde wat ooit eens als een goed bloeiend bedrijf is neer gezet sterft langzaam af. Wer zo’n school voorbeeld als je mensen van buiten de business aantrekt en de leiding geeft. eeuwig zonde…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond