Deel dit artikel
-

‘Nederland gelooft in dronebezorging’

Pakketbezorging door middel van drones wordt gezien als de toekomst. Tachtig procent van de Nederlanders gelooft in deze technologische ontwikkeling, en de meerderheid denkt zelfs dat er binnen vijf jaar onbemande bezorgdrones door de lucht vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van online gemeenschap Drones.nl.

Grote bedrijven zijn al geruime tijd druk in de weer om de bezorgdrones de lucht in te krijgen. Internetwarenhuis Amazon claimt al helemaal klaar te zijn om pakketten via drones te bezorgen. Ook DHL staat in de startblokken om drones als vliegende postbode op grote schaal in te zetten. Voor alle betrokken partijen is de regelgeving momenteel nog het grote struikelblok.

De overgrote meerderheid van de Nederlanders gelooft in dronebezorging, maar voor de eerste pakketten met een drone bij de mensen thuis worden afgeleverd zijn er nog een aantal hordes te overwinnen.

Ruim de helft van de ondervraagden denkt niettemin dat dronebezorging al binnen vijf jaar realiteit zal zijn. Volgens 37 procent duurt dit nog wat langer, namelijk tussen 5 en 10 jaar. De overige 6 procent gelooft wel in het principe, maar niet eerder dan binnen 11 en 20 jaar.

Deel dit bericht

2 Reacties

postma

Lees: “80% van de deelnemers aan een winactie op drones.nl, de community voor drone-enthousiastelingen, gelooft in dronebezorging”. Voor een tegoedbon van 100 euro geloven mensen veel, gok ik. Alsof je het Genootschap van Notoire Hardrijders vraagt of de maximumsnelheid omhoog zou moeten.

Willem Maatman

Als je hem op je hoofd krijgt, ben je in principe dood. (verbrijzelde schedel) Duzz…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond