Deel dit artikel
-

Omzet Zalando 2011: 510 miljoen euro

Modewinkel Zalando boekte vorig jaar een netto omzet van 510 miljoen euro. Afgelopen week opende het bedrijf nog filialen in Denemarken en Finland.

Zojuist gaf Zalando met een beknopt marktbericht (PDF) enig zicht op de financiële stand van zaken bij de internationale modewinkel.

Daaruit blijkt dat de omzet in 2011 zeker met een factor drie is gestegen ten opzichte van 2010. Het verkooptotaal ging van 150 miljoen naar 510 miljoen euro.

Het Duitse bedrijf uit de stal van Rocket Internet is doorgaans niet erg mededeelzaam over de financiële verrichtingen. Daar begint gestaag verandering in te komen. Begin dit jaar werd via aandeelhouder Kinnevik al duidelijk dat de omzet in het eerste half jaar van 2011 tweehonderd miljoen euro bedroeg. Uit het huidige marktbericht wordt duidelijk dat de omzet in de tweede helft van het jaar 310 miljoen bedraagt, een toename van vijftig procent.

De leiding van het bedrijf laat verder weten dat het de helft van de omzet buiten Duitsland realiseert. Schoenen zorgen tegenwoordig voor minder dan de helft van de omzet. Dat duidt erop dat de uitbreiding van productcategorieën aanslaat bij de consument.

Zalando is opgericht in 2008. Sinds oktober 2010 is het actief in Nederland. Afgelopen week werden de filialen nummer elf en twaalf geopend in Denemarken en Finland. In Azië is het actief onder de naam Zalora.

Deel dit bericht

7 Reacties

ano

altijd grappig om te horen wanneer een Rocket Internet bedrijf zulke mededelingen doet, herinnert me aan Groupon…..

Erwin Boogert

Dat getal ligt wel in lijn met de halfjaarsmelding van Kinnevik en dat is een beursgenoteerd bedrijf. Dat kunnen niet zómaar iets roepen.

Bernard

Ik weet niet wat ze willen zeggen, maar dit is netto-omzet. (Inkomsten zonder BTW) Daar gaan alle netto-kosten (Uitgaven zonder BTW) nog vanaf en dan maken ze nog steeds verlies. Netzoals alle jaren daarvoor.

ano

het getal qua omzet zal ook zeker wel kloppen, daar twijfel ik niet aan, het zou alleen zeer interessant zijn om te zien wat er aan het einde van de aftreksom overblijft en of de hypothese van Bernard dan ook klopt. M.a.w hoe veel geld valt er met schoenen / mode echt te verdienen als een van de grotere online spelers?

Erwin Boogert

Bernard, als de eigenaren dat verlies willen subsidiëren dan is er niets mis mee dat ze rode cijfers schrijven. Wat is jouw inschatting van het kostenpeil? Noch Kinnevik, noch Zalando of Rocket hebben daar ooit iets over gemeld bij mijn weten. Kan het verkeerd hebben.

Jeroen Bos

Als je strategie gebaseerd is op waardeontwikkeling en exit, dan is winst op korte termijn niet belangrijk. Zo ook hier. Ook bij Amazon wordt deels deze strategie toegepast, maar dan vanuit de visie dat men investeert in technologie, distributie en internationale uitrol. Net zoals in de 70-er jaren in US bij Walmart. Zij spendeerden bizarre hoeveelheden geld in automatisering. Hiermee hebben zij de concurrentie verslagen.

Bernard

Hoi Erwin, ben ik het mee eens. Alleen een half miljard omzet en nog nooit geld verdiend hebben, is niet goed. Als het naar de beurs zou gaan, ik zou er niet instappen.

Ik zou niet weten wat het kostenpeil is. Kinnevik maakt hier op pagina 12 kenbaar dat in 2011 ook verlies is geleden:

http://www.kinnevik.se/Documents/Pdf/20120215%20Kinnevik_Q4_2011_E.pdf

Exacte bedragen zie ik niet staan.
Ik kan dus niks zeggen over het kostenpeil.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond