Deel dit artikel
-

Overheid steekt geld in ontwikkeling Symbian-platform

De Europese Commissie geeft de Symbian Foundation 22 miljoen euro voor de ontwikkeling van een embedded mobiel besturingssysteem. Een aantal lidstaten draagt hieraan bij, zo zou Nederland 2,2 miljoen euro bijdragen.

Het gaat om een embedded besturingssysteem voor de Europese markt. Op het blog van de Symbian Foundation is te lezen dat het project Symbeose geleid wordt door 24 organisaties uit 8 Europese landen. Hieronder bevinden zich fabrikanten van mobieltjes, mobiele providers, applicatie ontwikkelaard, universiteiten en onderzoeksbedrijven.

Tweakers becijfert dat de Nederlandse overheid 2,2 miljoen euro bijdraagt. Artemis, de samenwerking die embedded computing wil stimuleren, heeft 60,3 miljoen euro te besteden. Nederland stelde hiervoor zes miljoen euro beschikbaar.

Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van het nieuwe platform, al is het nog niet precies duidelijk waarvoor Symbeose gebruikt zal worden. Uiteindelijk moet het besturingssysteem, gebaseerd op open source, toekomstige mobiele technische innovaties aankunnen, zoals bijvoorbeeld cloud computing.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark Teer

Haha, als het project geleid wordt door 24 organisaties uit 8 landen dan weet ik al dat het grootste deel van het geld op zal gaan aan vertalen, reiskosten, overlegstructuren en natuurlijk de gedeelde taak van het produceren van de uitgebreide verantwoordingsrapportages.Innovatie hoef je van dit soort consortia niet te verwachten vrees ik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond