Deel dit artikel
-

Playlogic wankelt opnieuw

De rechtbank Amsterdam heeft surseance verleent aan gamebedrijf Playlogic en aanverwante vennootschappen, waaronder Wannagaming.

De surseance komt niet als een verrassing. Al langere tijd was bekend dat het bedrijf het moeilijk had. Playlogic was ooit de grootste Nederlandse game-uitgever die spellen voor platforms als Xbox 360 en Sony PlayStation uitbracht.

In 2010 raakte Playlogic ook al eens in de problemen toen het moeite had om inkomsten te genereren en salarissen uit te betalen. Destijds werkten er 110 medewerkers voor onder meer Sony. Playlogic leed in 2008 al een miljoenenverlies en moest toen de introductie van nieuwe titels uitstellen. In Europa raakte het bedrijf in conflict met de Oostenrijkse distributeur Koch Media.

Na een faillissement kwam er een doorstart onder de naam Playlogic Entertainment, waarbij men zich meer op de gokindustrie richtte. Toch werden ook weer nieuwe games uitgegeven. Vorig jaar stond het bedrijf onder de naam 24/7 Gaming Groep Holdings PLC op de AIM beurs, het onderdeel van de London Stock Exchange voor kleinere bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond