Deel dit artikel
-

Ralph Lauren verwacht e-commerce omzet van 1 miljard dollar

Modehuis Ralph Lauren heeft zijn e-commerceactiviteiten in het afgelopen kwartaal met 17 procent zien stijgen. De retailer houdt rekening met een e-commerce-omzet van 1 miljard dollar.

Volgens CEO Jacki Nemerov geldt de stijging wereldwijd. Ook noteerde het bedrijf een groei van het mobiele verkeer van veertig procent. Een nieuw webontwerp, snelle mogelijkheden om te bestellen en preorderopties hebben volgens haar bijgedragen aan het succes, net als de zichtbaarheid op sociale media.

Ralph Lauren heeft 8,3 miljoen fans op Facebook, en 1,3 miljoen volgers op Instagram. Om die reden gaat de retailer nog meer investeren in e-commerce en omnichannel, zegt Nemerov.

Ondanks de groei van e-commerce, heeft Ralph Lauren de omzetverwachtingen voor het lopende boekjaar, dat eind maart afloopt, opnieuw moeten verlagen als gevolg van de aansterkende dollar ten opzichte van veel andere valuta.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam de totale omzet uit op 2 miljard dollar (omgerekend 1,7 miljard euro). De nettowinst daalde van 237 naar 215 miljoen dollar.

cdrin / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond