Deel dit artikel
-

Rechtzaak dreigt voor Zynga na aandelendump

Het lijkt met online gamesbedrijf Zynga nog slechter te gaan dan met vaste partner Facebook. De onderneming werd vorig week flink afgestraft vanwege tegenvallende kwartaalcijfers, maar nu dreigt er een rechtszaak omdat enkele bestuurders en investeerders 500 miljoen dollar hebben verdiend door tijdig  hun aandelen te dumpen.

Op 26 juli zakte de koers van Zynga veertig procent omdat een verlies van 22,8 miljoen dollar was geleden en ook de vooruitzichten voor de rest van het jaar somber lijken. In totaal is het aandeel zeventig procent van zijn waarde kwijtgeraakt sinds het bedrijf in december naar de beurs ging.

Vijf advocatenkantoren willen nu weten of er sprake is geweest van aandelenhandel met voorkennis.

Zo verkocht CEO Marc Pincus, die vorige week onder vuur kwam te liggen, 200 miljoen dollar aan aandelen. Chief operatings John Schappert ving 3,9 miljoen dollar voor zijn aandelen en CFO David Wehner 4,6 miljoen dollar. Daarnaast hebben ook enkele investeerders hun aandelen verkocht, onder wie Reid Hoffman, die in de Raad van Bestuur zit. Zijn pakket verkochte aandelen is 8,2 miljoen dollar waard.

Overigens hebben allen nog steeds een aanzienlijk belang in de onderneming en vond de verkoop plaats ruim voordat de cijfers werden geopenbaard.

De zaak tegen Zynga wordt onder meer geleid door Nederlander Willem F. Jonckheer van Schubert Jonckheer & Kolbe LLP, die al sinds 1962 in San Francisco woont.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Cor Baane

Het is net onkruid.
Zakkenvullers zijn niet uit te roeien.
Op naar de volgende IPO…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond