Deel dit artikel
-

RTL Group sluit distributiedeal met Hulu

Hulu, een Amerikaanse commerciële ’uitzending gemist’, sluit een distributiedeal met een onderdeel van RTL Group. Nieuwe producties verschijnen eerst op Hulu.com en daarna pas op televisie en andere media.

Mediaproducent Fremantle Enterprises, onderdeel van RTL Group, is dat overeengekomen met Hulu.com. Fremantle krijgt het recht om eigen producties van Hulu, na online vertoning, internationaal te exploiteren.

Hulu maakt gebruik van het internationale bereik van Fremantle en boort een nieuwe bron van inkomsten aan.

Het is niet duidelijk of het Amerikaanse bedrijf hiermee zijn zelfstandige internationale ambities laat varen. Immers, de onderneming is al enige tijd op zoek naar lokale tv-partners om zijn dienst uit te rollen naar verschillende markten.

In de komende maanden zal blijken welke titels in welke landen bij Fremantle op de schappen komen.

Sinds vorig jaar investeert de online zender c.q. videotheek in het maken van eigen videoproducties. Die worden uitgezonden op de eigen site. Dat moet de aantrekkelijkheid van het videoplatform vergroten, tot meer kijker leiden en tot meer betalende kijkers. De noodzaak daartoe groeit, daar Google met YouTube een vergelijkbare koers volgt.

Fremantle produceert onder andere titels zoals Idols, X Factor, Got Talent en Hole in the Wall. In Nederland werkt het via dochterbedrijf Blue Circle, dat ook Boer zoekt Vrouw en Helpt mijn man is een Klusser maakt. De RTL-dochter maakt ook web only-producties.

Hulu is eigendom van de Amerikaanse tv-bedrijven NBC Universal, Fox, Disney en investeringsmaatschappij Providence Equity Partners. Er is vorig jaar gesproken over de verzelfstandiging van Hulu middels een verkoop. Google was een van de partijen die interesse toonde. Tot een verkoop kwam het niet.

Foto: Charles Nadeau (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Suits!

Ben zelf groot fan geworden van Hulu en zou (klinkt gek) niet meer zonder willen.

Jammer dat Hulu nog niet te bekijken is in Nederland zonder bijkomende VPN kosten, maar heb het en voor over.

Tutorial Hulu kijken in Nederland: http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/hulu-kijken-in-nederland/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond