Deel dit artikel
-

Shoppyshoppy: studentencommunity voor koopjes

Het Haarlemse ShoppyShoppy opent in februari een nieuwe online studentencommunity rond kortingen. De twee oud-studenten van Shoppyshoppy zeggen daarvoor een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met hogeschool InHolland. Ook praat Shoppyshoppy met grote bedrijven over kortingen, vacatures en acties.

Op Shoppyshoppy.nl is nu nog alleen een schermafdruk van een concept te zien. Paul Feldbrugge, mede-oprichter van Shoppyshoppy, zegt dat de site in februari van start gaat. "We beginnen met een softlaunch. Een maand later volgt de officiële start." De site gaat zich volgens hem richten op studenten van universiteiten, hogescholen en roc's in de hele Randstad. "De doelgroep is grofweg 18 tot 28 jaar."

Shoppyshoppy wil studenten per stad kortingen geven bij mkb'ers, zoals uitgaangsgelegenheden, kapperszaken of rijscholen. "Denk bijvoorbeeld aan kortingsbonnen voor kroegen, of dat ze een sms'je krijgen dat ze bij een winkel voordeel kunnen halen." Daarnaast zeggen Feldbrugge en Rosier positieve reacties te hebben gekregen van 'nationale partijen' op het gebied van vacatures, reizen en het online bestellen van eten. Ook komt er een communitygedeelte op de site, zegt Feldbrugge. "Daar kunnen studenten weblogs beginnen, een profiel uploaden en daten."

Door een overeenkomst met InHolland zegt Feldbrugge in tien steden al zo'n veertigduizend studenten te kunnen bereiken. "Via het netwerk van InHolland benaderen we ook andere universiteiten, hogescholen en roc's in de Randstad. Zij vinden het prettig dat we nu een soort testfase van een half jaar ingaan. Daarna kijken ze wat de ervaringen en de gebruikersactiviteiten zijn."

De promotie van Shoppyshoppy zal deels verlopen via speciale knoppen op het intranet van hogescholen. "Maar wij krijgen ook offline toegang tot de hogeschool, bijvoorbeeld om tassen met gratis spullen uit te delen of een banendag te organiseren. In tegenstelling tot studentensites of Hyves kunnen wij ook echt fysiek de vestigingen van InHolland in," zegt Feldbrugge. Studenten kunnen zich aanmelden met onder meer hun studentnummer. Zij krijgen dan automatisch in de navigatie van de site een tabblad over hun hogeschool te zien. Daaronder zijn acties, kortingen en informatie te zien die alleen voor studenten van die instelling relevant zijn.

Volgens Feldbrugge, die het bedrijf samen met Bram Rosier begon, is ook het merkenbureau VBAT betrokken bij de site. Feldbrugge en Rosier zijn allebei oud-studenten van InHolland. Rosier studeerde aan de opleiding Small Business van InHolland af op het concept achter Shoppyshoppy. Feldbrugge zegt eerder actief te zijn geweest in de zoekmachinemarketing.

Samen met een modellenbureau een castingdirecteur wil het Haarlemse bedrijf een modellenwedstrijd op Shoppyshoppy organiseren. Ook is er een plan voor een gedeelte op de site waar studentenbands muziek kunnen uploaden en kunnen studenten via Shoppyshoppy mogelijk zelf commercials gaan produceren voor grote bedrijven.

Deel dit bericht

14 Reacties

Jan

Ziet er goed uit!!!

Kiki

Briljant!!!!

Robert

Paul, heel veel succes bij dit crossmediale intitiatief!

saskia

Dit wordt geen golf maar een tsunami aan publiciteit.Zeker als je die gasten van VBAT erbij hebt betrokken.Een dodelijke combinatie van ondernemersdrang en gepassioneerde merkenbouwers. Saskia

Maarten

Paul, succes met het uitbouwen van ShoppyShoppy, mocht je in de loop van de tijd onderdelen willen testen bij GNR8 dan weet je hoe je ons moet bereiken. Succes!

Ollie

Mooi concept, hoop hier in de toekomst meer over te horen.

Bart

prachtig!!! en nu de hele wereld blij maken.

M Roelofs

Paul heeft zo te zien een hoop vrienden of stuurt mooie kerstpakketten rond

ad

Precies, en zo vernieuwend is dit concept nu ook weer niet. er zijn inmiddels genoeg voorbeelden van zgn community´s. Ben benieuwd hoeveel tijd ze hebben om dit op te bouwen.

Niels

Studentbite.nl is al lang bezig met een soortgelijk initiatief.

Gerjan

Koopjes, vacatures, bands, modellenwedstrijd, promotietasjes, InHolland tab… allegaartje?

Stef

Ik snap niet dat het merendeel van de reacties zeer positief zijn en dat men dit concept "briljant" noemt. Wat mij betreft is het een leuk idee, maar erg outdated. Hoe kan dit concept concurreren met bv. een Hyves?

Fokstra

Ze raken veel vlakken van andere community sites en zo vernieuwend is het inderdaad niet. Dat hoeft ook niet een nadeel te zijn. Waarschijnlijk zijn ze wel iets meer daadkrachtig, aangezien de deal met InHolland. Moeten ze nu wel met echte waardevolle zaken komen, om aan studenten te kunnen bieden. Anders zou ik zelf als student er niet veel gebruik van maken. Wel een goed bedacht initiatief en volgens mij kunnen ze het wel ver schoppen.

albert

Elk idee kan het in principe ver schoppen, maar dat is logisch. In dit geval zijn ze te afhankelijk van de actie die de student onderneemt. En beperkt men zich tot een kleine groep studenten in slechts 4 steden. Maar goed, wie niet waagt…. Hulde voor het doorzettingsvermogen, maar begin wel te twijfelen aan de nieuwswaarde die het vertegenwoordigt. Het is slecht vissen in een vijver die al aardig vol zit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond