Deel dit artikel
-

Sim-only wordt goedkoper

Sim only-pakketten in West-Europa zijn goedkoper geworden, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In acht van de zestien onderzochte landen zijn de prijzen van mobiele pakketten met meer dan 1.000 minuten en meer dan 2 GB data gedaald, vooral in Italië en Duitsland.

De concurrentie op de sim only-markt neemt toe, doordat meer operators geen toestelsubsidie meer bieden en consumenten hun toestellen ergens anders kopen, aldus  Telecompaper. De omschakeling naar (bijna) onbeperkte bundels stimuleert de commercialisering en zet druk op de prijzen.

Volgens het onderzoek zijn de totale kosten van mobiele pakketten in combinatie met een high end-toestel echter gestegen in de afgelopen zes maanden.

Uit het rapport blijkt verder dat het volume in mobiele pakketten nog steeds toeneemt. In het derde kwartaal van 2015 bevatte 41 procent van alle ‘sim-only’-pakketten meer dan 1.000 minuten, in vergelijking met 37 procent in de eerste helft.

In diezelfde periode steeg het aantal pakketten met meer dan 2 GB van 37 naar 42 procent. Deze groei was het sterkst in Italië, waar 22 procent van alle sim only-pakketten meer dan 2 GB bood en dit een half jaar later was gestegen naar 83 procent. In de Scandinavische landen boden bijna alle pakketten in het derde kwartaal meer dan 2 GB, terwijl dit aandeel in Griekenland, Portugal en Nederland in vergelijking met de andere landen het laagst was.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond