Deel dit artikel
-

Snapchat van niks naar top drie in Nederland

De wegwerpfoto’s van Snapchat winnen snel aan populariteit in Nederland. Drie maanden geleden was de mobiele app nergens te vinden in de toplijsten met downloads, nu staat de Amerikaanse social app op drie.

In de VS daalde Snapchat in de downloadlijst van Apple al weer, van vier naar vijf. In Nederland is de mobiele software nog aan zijn opmars bezig.

Cijfers van Distimo laten zien dat Snapchat voor iOS in Nederland in februari nog volstrekt onbekend was. Een week geleden was hij de nummer drie meest gedownloade app, net als de maand ervoor.

Opvallend is, dat deze populariteit zich op Android heel anders ontwikkelt. In april was de mobiele Polaroid nog nummer 31 in de downloadlijst. Een week geleden was dat plaats 23.

Snapchat is een app waarmee gebruikers een foto maken, daar berichtjes op kunnen schrijven en versturen naar selecte personen of groepen. De foto’s vernietigen zichzelf na een paar seconden. Als een van de ontvangers toch een screenshot maakt, krijgt de verzender een seintje.

Hoe werkt het?

Foto: Jbizzie (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen voor 't Hekke

Ik ben benieuwd. Path deed een paar weken geleden hetzelfde, maar daarover spreek ik vooral veel mensen die een account hebben aangemaakt en maar weinigen die het ook daadwerkelijk gebruiken / zijn blijven gebruiken.

Erwin Boogert

Dit gaat idd over het aantal downloads. Over installaties kan enkel Snapchat zelf iets zeggen. Dat deden ze in april: 150 miljoen gebruikers.

Snapchat Usernames

Als ze het maar niet gaan uitmelken, vinden wij het prima!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond