Derp

Voyeuristische app biedt kijkje in leven van ander

Griekenland zorgt voor de volgende revolutie in de groeiende reeks fotoapps. Met PeekInToo krijg je twaalf seconden lang heel even een real time inkijkje in het leven van een ander.

Snapchat was de eerste app waarmee berichten van tien seconden verstuurd kunnen worden. De startup bestaat nog maar sinds 2011, maar de app is al een groot succes. Hoeveel gebruikers Snapchat heeft is niet bekend. Wel dat er dagelijks 350 miljoen foto’s en video’s worden geschoten en gedeeld.

Het succes heeft blijkbaar anderen geïnspireerd, want nu is er vanuit Griekenland PeekInToo. Gebruikers van de app (voorlopig alleen iOS) geven toestemming voor het gebruik van hun camera voor twaalf seconden. Een verzoek tot een ‘Peek’ kan worden geaccepteerd of geweigerd.

Opvallend is dat het een anoniem netwerk betreft. Je hebt met andere woorden geen vrienden nodig om te delen, maar selecteert een locatie en een (anonieme) gebruiker waar ook ter wereld. Degene die het verzoek binnenkrijgt kan dan zijn camera op de omgeving richten.

De app is niet alleen bedoeld voor tijdverdrijf. De initiatiefnemers zien ook nuttige toepassingen, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwsvoorziening. De smartphone fungeert dan als camera op afstand, maar langer dan twaalf seconden zal de verbinding niet duren.

Het businessmodel is nog niet duidelijk. De app is vooralsnog gratis.


:

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug