Deel dit artikel
-

Telegraaf start met consumentensite over geldzaken

De Telegraaf heeft afgelopen weekend de site OverGeld.nl gelanceerd. De site valt onder redactionele verantwoordelijkheid van de Financiele Telegraaf. De site van de Financiele Telegraaf blijft bestaan, maar gaat nu meer een beleggerssite worden. OverGeld.nl gaat zich richten op consumenten en de vragen die zij hebben over financiele zaken.

Voor het einde van het jaar hoopt de Telegraaf met OverGeld.nl zo´n 200.000 unieke bezoekers per maand te trekken, zegt René de Groot, marketeer financiele dienstverlening bij de Telegraaf. “Dat is een ambitieuze doelstelling, maar we denken dat we zoveel bezoekers kunnen trekken via de portalsites van de Telegraaf en door verwijzingen in artikelen.”

OverGeld.nl wil consumenten informeren op zes financiële gebieden: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, belastingen, sparen/beleggen en lenen. De site is volgens De Groot niet zo zeer een nieuwssite maar een site om consumenten informatie te geven over allerlei financiële onderwerpen. In de toekomst wil OverGeld zich ook gaan richten op productvergelijkingen. Een redactioneel team maakt stappenplannen, schrijft praktische artikelen en zorgt voor andere informatie. OverGeld.nl richt zich op mensen met een Mbo- of Hbo-opleiding met een inkomen van één tot twee keer modaal.

De nieuwe website is een extra kanaal naast de pagina OverGeld die elke zaterdag en zondag in de papieren editie van De Telegraaf verschijnt. De pagina Financiele consument die tot nu toe op zondag verscheen gaat volgens De Groot nu ook OverGeld heten. Tussen wat in de krant en op internet verschijnt bestaat een overlap, aldus De Groot. “Online hebben we meer ruimte om bijvoorbeeld uitgebreider of op meer vragen in te gaan.”

De nieuwe site van De Telegraaf concurreert vooral met de sites Fx.nl en Independer.nl, die ook consumenten adviseren over financiële zaken. De Groot: “Op de adverteerdersmarkt zullen we met die twee sites concurreren.” Een verschil tussen de OverGeld en de twee andere sites is volgens De Groot dat Fx.nl en Independer.nl met gesponsorde content werken, terwijl de Telegraaf-site redactioneel onafhankelijk is. OverGeld.nl biedt adverteerders vooralsnog geen vooruitstrevende advertentiemogelijkheden; adverteerders kunnen kiezen uit standaard display advertenties. Ook komen op de site tekstlinkjes te staan en kan geadverteerd worden in nieuwsbrieven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Willem L

Beetje flauw van De Groot om de integriteit van fx en Independer in twijfel te trekken. Het blijft het stokpaardje van die krantenjongens "Ja maar wij zijn onafhankelijk". Independer en fx zullen heel goed weten wat er gebeurt als je commercie en content verkeerd mixt.

JP Venmans

Grappig oud artikeltje. Inmiddels werkt FX alweer jaren zeer succesvol samen met Telegraaf Overgeld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond