Deel dit artikel
-

Telenet gaat giganetwerk bouwen

De Belgische kabelaar Telenet investeert de komende vijf jaar in totaal 500 miljoen euro om het kabelnetwerk in Vlaanderen als eerste operator in Europa, uit te breiden naar een giga-netwerk, dat wil zeggen breedbandsnelheden van minstens 1 gigabit per seconde.

Zo komt Vlaanderen resoluut bovenaan de lijst van regio’s met de beste digitale infrastructuur van Europa, stelt Telenet. Met deze grootschalige netwerkinvestering, onderdeel van het project De Grote Netwerf, bereidt Telenet zich voor op het almaar toenemende dataverkeer.

Telenet-internetklanten surfen momenteel met snelheden van 160 Mbps. Door het investeringsproject kan het netwerk op termijn internetsnelheden van minstens 1 gigabit per seconde aan.

Concreet zal Telenet de internetsnelweg verbreden van 600 MegaHertz (MHz) naar 1 GigaHertz (GHz). Vlaanderen is daarmee de eerste regio in Europa waar een 1GHz netwerk van deze omvang uitgebouwd wordt.

Om het netwerk uit te breiden worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers in het vaste netwerk en 1.8 miljoen andere componenten zoals splitters en taps vervangen of aangepast. Deze bevinden zich langs de kant van de straat, op palen of aan gevels.

Het investeringsproject zorgt gedurende vijf jaar voor 250 nieuwe arbeidsplaatsen in Vlaanderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond