Deel dit artikel
-

Ook de veilingssite wordt sociaal

Een team van jonge TU Delft-alumni heeft dinsdag veilingsite Click ‘n Peek gelanceerd. Bijzonder is dat de gebruikers zelf invloed hebben op de prijs van aangeboden artikelen door gebruik te maken van social media.

De gebruiker selecteert een artikel op de site en klikt vervolgens op de Peek-button. Slechts enkele seconden verschijnt dan de prijs van een product in beeld. Een bezoeker kan eens per vijftien minuten op deze knop klikken.

Door via sociale media vrienden in te schakelen om mee te klikken kunnen gebruikers de prijs omlaag drukken. De koop kan niet al te lang worden uitgesteld, want ook voor andere geïntresseerden wordt de prijs van het product aantrekkelijker.

Volgens medeoprichter Nick Appel is de site deels ontstaan uit het gebrek aan transparantie bij andere veilingssites. Daar is het prijsverloop niet altijd duidelijk. “We maken de dalende prijzen wel inzichtelijk.”

Het idee voor de veiling was er al langer, zegt Appel. “Het probleem was het businessmodel, om die reden hebben we dit plan aanvankelijk weer in de ijskast gestopt.”

Click ‘n Peek begint met het zelfstandig veilen van gadgets als tablets en smartphones. Die zijn nu nog zelf ingekocht, zegt Appel tegen Emerce. “We draaien daar verlies op, maar het gaat er nu om dat we het principe willen aantonen.”

Zo wil Appel – mede-eigenaar van IT-bedrijf Etative Solutions – wel eens zien hoeveel vrienden er via sociale media kunnen worden opgetrommeld.

Verdiensten moeten er uiteindelijk komen door samen te werken met webwinkels die hun producten via de site willen gaan aanbieden. “Zij kunnen dan meedraaien in de veiling totdat een bodemprijs is bereikt die dan nog een dag blijft staan.”

Deel dit bericht

7 Reacties

Arjan

zou helpen dat ik weet welke ipad ze verkopen, de versie 1,2,3?

Click 'n Peek team

Hey Arjan, bedankt voor de tip! Het is de nieuwe ipad 3, staat nu ook op de website.

riri

Wat een ontzettend leuk idee dit! Wanneer staan er nieuwe producten op? Of blijft het de iPad tot die verkocht is?

Click 'n Peek team

Hey riri, bedankt voor je enthousiasme! 🙂 Voorlopig hebben we enkel iPads, maar we hopen zo snel mogelijk een veel uitgebreider assortiment aan te bieden. Ik zou zeggen, houd de facebook page in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief om up to date te blijven van nieuwe producten.

Sander

Super idee. Leveranciers zullen zich vast snel aandienen, omdat het een goedkope manier is om media exposure te krijgen. Investeer in een gadget en je bereikt als snel duizende mensen, slim!

Vincent

Erg leuk idee/ concept! Succes!

Arne

Superleuk idee, ben ook erg benieuwd naar de cijfers van het sociale gebeuren, het ‘sharing’. Succes ermee!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond