Deel dit artikel
-

Vodafone gaat Napster verspreiden in Nederland

Bestaande en nieuwe klanten van vodafone kunnen een half jaar lang gratis de online muziekdienst Napster gebruiken.

Daartoe hebben de bedrijven een marketingdeal gesloten. Napster, onderdeel van Rhapsody, krijgt hierdoor meer zichtbaarheid in Nederland. Hoewel het een lange geschiedenis heeft in de mediawereld is het bedrijf bij velen van de radar gevallen. Spotify heeft in Nederland een leidende positie wat dat betreft.

Klanten van Vodafone kunnen de muziekdienst een half jaar lang gratis gebruiken op hun vaste computer, tablet en mobiel. De actie loopt tot 30 juni. Wie zich daarna aanmeldt grijpt mis.

“[De samenwerking] is vooral belangrijk nu dat het mobiele gebruik van de Napster-dienst steeds meer aan populariteit wint onder onze klanten” zegt Patric Niederländer, die verantwoordelijk voor Rhapsody’s groei op de Europese markt.

Marktcijfers van de Amerikaanse brancheorganisatie RIAA liet onlangs zien dat streamingdiensten over een paar jaar de grootste bron van inkomsten voor muzikanten vormen. Meer dan cd’s en downloads. Het is echter nog de vraag wie over een paar jaar die grote muziekdiensten zijn. Gevestigde namen als Deezer, Spotify, Napster en Pandora gaan concurrentie krijgen van bijvoorbeeld Tidal/WiMP uit Zweden, waar afgelopen weken veel grote artiesten tekenden of ‘curated’ diensten als Apple/Beats, Songza/Google of 22Tracks.

Foto: Raffik (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond