Deel dit artikel
-

Voucherapp komt naar Nederland

De Voucherapp die in 2010 in Engeland werd gelanceerd, is nu ook in Nederland geïntroduceerd. De applicatie zoekt op basis van gps-gegevens in de omgeving naar de beste deals van winkels, bioscopen, bars, cafés, lunchrooms en restaurants.

Het bedrijf Vouchercloud biedt met de app zowel kortingen van grote ketens als van vele honderden zelfstandige winkels. In Nederland gaat het onder meer om The Body Shop, Kijkshop en Front Runner.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android en binnenkort ook voor BlackBerry en Windows. Gebruikers kunnen de aanbiedingen sorteren op afstand, categorie, locatie, alfabet of merknaam. Om te profiteren van de korting hoeft de gebruiker alleen maar het toestelscherm aan de winkelmedewerker te laten zien, die de korting daarna kan verrekenen. Strategische partner is Vodafone. Abonnees van de provider krijgen extra voordelen zoals een aanvullende korting of gratis bioscoopkaartjes.

Vouchercloud werd opgezet door Invitation Digital Ltd (IDL), een digitale uitgever uit Bristol, Engeland. Het bedrijf hield zich eerst met andere activiteiten bezig, met de opkomst van het mobiele internet zagen de oprichters Scott Davidson en Greg Le Tocq kansen. In het Verenigd Koninkrijk is de app drie miljoen keer gedownload.

Begin dit jaar werd de app geïntroduceerd in Ierland en Malta. Nederland is het derde land dat wordt toegevoegd. Directeur van de Nederlandse organisatie is Roger Kenbeek, voorheen van Zanox en Jamba en nog steeds betrokken bij Agency.com.

In 2013 staan nog meerdere lanceringen in de planning, ondersteund door een investering van Vodafone Groep.

Deel dit bericht

1 Reacties

Stijn Kruijssen

Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebied en of er ruimte is voor meerdere (grote) partijen in Nederland. Scoupy heeft ook aardige investeerders binnen gehaald dit jaar natuurlijk.

Gezien hoe Roger Zanox heeft opgebouwd in Nederland dus heb hoge verwachtingen van Vouchercloud. Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond