Deel dit artikel
-

Wederom groei voor eu. domeinnaam

Het aantal .eu domeinregistraties is in het tweede kwartaal van 2012 7,6 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit het jongste rapport van EURid, de beheerder van het .eu-topniveaudomein. Deze stijging volgt op de groei van 6,1 procent op jaarbasis uit het eerste kwartaal van 2012.

Nederland staat met 472.194 geregistreerde .eu-domeinen nog altijd in de topdrie na Duitsland (1.109.996 geregistreerde .eu-domeinnamen) en voor het Verenigd Koninkrijk (332.185 geregistreerde .eu-domeinnamen).

Uit het EURid-rapport blijkt dat Litouwen de grootste jaargroei kende, met een toename van dertig procent van het aantal .eu-registraties tegenover het tweede kwartaal van 2011, gevolgd door Malta (29 procent) en Oostenrijk (23 procent). Tijdens de periode namen de registraties in nog zes andere EU-landen eveneens toe met meer dan tien procent, met name in Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Slowakije en Slovenië.

.eu heeft het tweede kwartaal van 2012 afgesloten met 3,6 miljoen geregistreerde domeinnamen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeremy Timessen

Ik heb zelf ook -voor de zekerheid- alvast een .eu domein geregistreerd. Niet eens zo gek veel duurder. Malta snap ik wel, zij beheren veel online casino’s

Christian

Zelf heb ik nog geen .eu domeinen geclaimed, maar ik kan mij voorstellen dat Europees georiënteerde bedrijven hier baat bij hebben.

Louis Jansen

Voor zover mij bekend is heeft een .eu domein SEO-wise minder waarde zolang Google naar landen extenties blijft kijken (ergo .nl domeinen mits optimaal ingericht kunnen in theorie een hogere positie in Google.nl behalen dan een .eu domein die hetzelfde is ingericht) en zolang er geen Google.eu is. Of heb ik het mis? Iemand ervaring mee?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond