Deel dit artikel
-

Yahoo! wijzigt afrekensysteem voor veilingdiensten

Yahoo! heeft aangekondigd de betalingsmethode voor online veilingen te veranderen. De portal komt terug op het systeem waarbij aanbieders een vaste vergoeding per geplaatst product werd gevraagd. Yahoo! wil nu afrekenen op basis van resultaat.

Yahoo! introduceerde in januari betaalde diensten voor zijn online veilinghuis. Aanbieders moesten een bedrag betalen tussen de twintig dollarcent en 2,25 dollar. Korte tijd later bleek het aantal geregistreerde aanbieders als gevolg met 83 procent te zijn gedaald, waardoor Yahoo! een achterstand opliep ten aanzien van concurrent eBay.

In januari had Yahoo! nog drie miljoen aanbieders in het bestand staan. Het betaalsysteem zou Yahoo! volgens analisten tussen de twintig en tachtig miljoen dollar extra inkomsten opleveren.

Volgens het nieuwe systeem rekent Yahoo! een percentage van de verkoopwaarde van het betreffende artikel. Het is de tweede poging van Yahoo! om meer inkomsten te krijgen uit betaalde diensten, naast de aloude reclame-inkomsten. Zo moet sinds kort betaald worden voor rubrieksadvertenties op de verkoopportal voor auto's. Plaatsing was sinds 1997 gratis.

Deel dit bericht

1 Reactie

hans post

lijkt me dat de investeerders het een goed plan vonden. aandeel steeg ruim na bekendmaking en eindigde exact een dollar meer +1.00 (+8.34%)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond