Deel dit artikel
-

Opmars digitaal treinkaartje zet door

Het digitale treinkaartje lijkt aan te slaan. Dat zegt de NS. Veertig procent van de treinreizigers met een e-ticket reist nu met het digitale treinkaartje op zijn mobiele telefoon.

Op dit moment verkoopt NS ruim 100.000 etickets per maand – ruim 40.000 voor op de smartphone en ruim 60.000 kaartjes die vooraf worden uitgeprint. NS verwacht dat deze verhouding verandert ten gunste van het kaartje op de mobiele telefoon.

De e-tickets zijn direct te koop via de NS Reisplanner Xtra app voor op de smartphone. Reizen met een eticket in de Reisplanner is mogelijk sinds negen maanden.

Het merendeel van de mobiele tickets wordt momenteel verkocht in de Randstad. Vooral voor korte afstanden is dit kaartje populair. Reizigers met een mobiel ticket zijn gemiddeld ook jonger dan die met een geprint ticket.

Deel dit bericht

1 Reactie

Raymond - 1952

Ik vraag mij af of deze vorm van kaartjes ook werkt op het kortingprincipe van p+r plaatsen bij het station. Dacht laatst met actiekortingskaarten van een grootgrutter te kunnen reizen ..moest mijn auto bij het station parkeren .betaal je het volle pond aan parkeergeld voor dagkaart .. schiet je er nog niks mee op

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond