Deel dit artikel
-

DNB: MultiSafepay enkele maanden onder curatele

De Nederlandsche Bank heeft vanaf 2016 bij betaalinstelling MultiSafepay enkele maanden een curator benoemd om het bedrijf te ondersteunen bij een ‘beheerste en integere bedrijfsvoering’. Dat maakte toezichthouder gisteren bekend.

DNB heeft november 2014 vastgesteld dat MultiSafepay de Wet op het financiële toezicht (Wft) overtrad, doordat zij geen adequaat beleid voerde.

Het Nederlandse bedrijf is een van de pioniers op het gebied van betaaldiensten voor webwinkels.

De bezwaren hadden betrekking op een onvoldoende Customer Due Dilligence beleid, een ‘onvoldoende gewaarborgde compliance functie’ en onvoldoende cliëntenonderzoek en transactiemonitoring.

MultiSafepay heeft bezwaar ingesteld tegen de benoeming van de curator, maar dat is ongegrond verklaard. Uiteindelijk is het toezicht opgeheven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mark

Onder curatele is een zwaar woord. Wat DNB volgens de eigen persberichten heeft gedaan is het aanstellen van een curator om de interne risk en compliance processen strak te trekken. Volgens mij betalen alle PSP’s uit op bankrekeningen van huisbanken en zouden al die banken de KYC en CDD checks reeds moeten hebben voldoen…

Vumos

@Mark; onder curatele is zeker geen zwaar woord. Het is precies wat het zegt, DNB stuurt een curator naar binnen om de chaos te herstellen. Dit is een van de zwaarste maatregelen die DNB kan nemen en wordt zeker niet zomaar genomen. Hier moest flink puin geruimd worden.

Ik weet niet precies onder welke licentie MultiSafePay valt, maar in ieder geval onder een Europese licentie. En niet in elk land is elke bank even strikt, neem als recent voorbeeld de Letse bank ABLV en wat daar allemaal mis ging.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond