Deel dit artikel
-

Diederik Karsten verlaat Liberty Global

Kabelbedrijf Liberty Global, waar Ziggo deel van uitmaakte, neemt per 1 juli aanstaande afscheid van CCO Diederik Karsten. Hij krijgt vijf miljoen euro mee.

Het vertrek volgt op het besluit van Liberty Global om het management van zijn operationele structuur te versimpelen. Dat is een reactie op recente en aankomende fusies en overnames.

Het Amerikaanse Liberty Global is actief in tien Europese landen. Daaronder: Virgin Media, Unitymedia, Telenet en UPC. Ook is het voor vijftig procent aandeelhouder in VodafoneZiggo.

Liberty Global is bezig met de verkoop van zijn Oostenrijkse activiteiten en verkoopt zijn breedbandhandel aan Vodafone in Duitsland, Hongarije, Roemenië en Tsjechië.

Telecomanalist Tim Poulus van Telecompaper verwacht dat de Amerikanen zich uiteindelijk helemaal terugtrekken uit de Europese telecombusiness:

Diederik Kasten was CEO van KPN Mobiel, stond sinds 2004 aan het roer bij UPC Nederland, werd daarna commissaris bij Ziggo en is dat nog bij VodafoneZiggo. In juli 2019 legt hij alle functies bij Liberty neer.

Foto: fadil (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond