Deel dit artikel
-

One Laptop per Child ontslaat helft personeel

De non-profit organisatie One Laptop per Child (OLPC) halveert het personeelsbestand en snijdt in de salarissen van de 32 overige personeelsleden. De nood voor deze maatregelen wijt het bedrijf aan de slechte economische omstandigheden.

OLPC staakt verder de ontwikkeling van enkele open source-projecten als bijvoorbeeld het op Linux gebaseerde Sugar besturingssysteem. De kosten moeten meer in lijn komen te liggen met de tegenvallende inkomsten. Het bedrijf richt zich voorlopig op het bouwen van de volgende generatie hardware.

Ondanks de moeilijke tijden geeft oprichter Nicholas Negroponte aan zich te willen inspannen om een laptop gratis aan te bieden aan enkele ontwikkelingslanden.

De liefdadigheidsstichting ontwikkelde de budgetlaptop met het oog op ontwikkelingslanden. Het is de bedoeling de kleine schootcomputers gratis te verspreiden aan schoolkinderen in die landen die het geld niet hebben om een laptop aan te schaffen. Het was in eerste instantie de bedoeling een product te ontwikkelen dat verkocht kon worden voor minder dan 100 dollar.

Om de verspreiding van de laptops te versnellen lanceerde de stichting vorig jaar het G1G1-programma (Give one / Get one). Hierbij konden consumenten in de Verenigde Staten en in Canada tijdens de wintermaanden in november en december één laptop kopen voor de prijs van twee. De genereuze shopper betaalde 400 dollar voor twee laptops om er vervolgens één thuis te krijgen. De andere laptop werd gedoneerd aan schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden.

Bron foto: One Laptop per Child (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Harrie Vollaard

Dat er iets moest gebeuren aan de OLPC organisatie stond als een paal boven water. Nog los van de economische malaise is onze ervaring met OLPC dat de organisatie aanzienlijk verbeterd en gestroomlijnd kan worden. Een rapport met onze ervaringen en aanbevelingen hebben we laatst gedeeld met OLPC en wordt dit weekeinde openbaar gemaakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond