Deel dit artikel
-

ANWB op e-mail jacht met virale game

De ANWB is een virale game gestart om e-mail adressen te bemachtigen. Tot nu toe zijn 30.000 nieuwe adressen verzameld, de helft van de doelstelling. De game is sinds vorige week donderdag on line en loopt tot 1 augustus.

Met de virale game wil de ANWB het volume van de opt-in e-mail database vergroten en daarnaast spelers de veelzijdigheid van de bond laten zien, vertelt Harmen van den Heuvel, internetmarketeer bij de ANWB.

Het virale effect is in gang gezet door aan de reeds geregistreerde gebruikers van de ANWB site, die hebben aangegeven af en toe een e-mail te willen ontvangen, een uitnodiging te sturen. Daarnaast staat op de ANWB-website een verwijzing naar de game en wordt gerekend op andere vormen van online publiciteit. Er loopt geen bannercampagne.

De game is eenvoudig en simpel van opzet en test, zo zegt Van den Heuvel, de geografische kennis van deelnemers. Deelnemers kiezen een vervoermiddel en moeten vervolgens op een landkaart aanwijzen waar willekeurige Europese steden liggen. Na drie vragen toont het spel hoeveel kilometer de deelnemer ‘naast de steden’ heeft gewezen. Wie het minst aantal kilometers ernaast zit, staat boven aan het klassement. Winnaars ontvangen prijzen zoals een TomTom navigatie systeem.

Wie een tweede keer het spel wil spelen, moet e-mailadressen van anderen doorgeven. Alleen wanneer een ‘opgegeven adres’ daadwerkelijk het spel speelt, ontvangt de deelnemer die nog een keer wil deelnemen een uitnodiging om een nieuwe game te spelen.

Het spel is ontwikkeld door Yourzine, een online marketing bureau dat eerder een soortgelijke online game ontwikkelde voor Martinair.

"Geen game maar een spelletje"
Games worden de laatste tijd veel ingezet door marketeers, zegt Dick Buschman van Achtung, een bureau dat interactieve campagnes ontwikkelt. “Daardoor kan er een soort moeheid ontstaan bij mensen, net als bij banners of commercials. Alleen relevante en creatieve games zijn effectief.” Belangrijk is dat een game aansluit bij wat een bedrijf doet, volgens Buschman. “In die zin pas het navigatiespel goed bij de activiteiten van de ANWB.”

Over de virale game van de ANWB is Buschman niet zo positief. “Je moet te veel persoonlijke informatie invoeren voordat je met het spel mag beginnen. Voor wat je achter moet laten is het mager wat je terugkrijgt qua game. Het spelletje is kort, en je kunt pas verder spelen als je nieuwe mensen hebt uitgenodigd. Dit is geen game maar een prijsvraag.”

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond