Del.icio.us gaat voor kapitaalinjectie

Sociale bookmarksite del.icio.us is van plan extern kapitaal aan te trekken. Dat maakt Joshua Schachter, de 30-jarige oprichter van del.icio.us, bekend via de discussielijst van het bedrijf. Ook gaat hij zich fulltime op zijn geesteskind storten. Hoewel Schachter op zoek gaat naar financiering bezweert hij dat del.icio.us voorlopig zelfstandig blijft en daarmee ook van de mensen die eraan meewerken.
Del.icio.us begon als een hobbyproject maar Schachter heeft inmiddels zijn baan opgezegd om zich er volledig aan te wijden. Het kan het beste omschreven worden als een ‘social bookmarks manager’.
Del.icio.us stelt mensen op betrekkelijk eenvoudige wijze in staat om een persoonlijke verzameling van links samen te stellen en deze met anderen te delen. Om de links te categoriseren worden er bepaalde trefwoorden aan gehangen (tagging). Del.icio.us is webbased. Dat betekent dat iemand in feite altijd bij zijn lijst van persoonlijke links kan.
Wat van del.icio.us een sociaal systeem maakt is dat iemand ook kan zien welke links anderen hebben aangelegd. Onlangs nog werd een parodiesite op del.icio.us gelanceerd, de.lerio.us. Die site doet hetzelfde als del.icio.us maar is gebaseerd op open source (iedereen kan er aan sleutelen wat hij wil).
Er is de laatste tijd veel kritiek op een van de programmeurs van del.icio.us. Ook wordt er steeds meer gemord dat del.icio.us nu commercieel dreigt te gaan. Die klachten komen van mensen die hebben meegewerkt aan del.icio.us. In Nederland vertoont del.icio.us enige gelijkenis met Flying Bookmarks.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
2 Reacties
pieter
snap hier niets van. Hoe het werkt, wat het is. Geef mij maar ons eigen hollandse http://www.flyingbookmarks.nl Lekker simpel, lekker strak, zonder pretenties
Bjørn Hascher
Joshua heeft het goed gedaan om zo in het nieuws te komen. Het is een goede tijd om investeerders aan te trekken. Het concept bestaat echter al heel lang en heeft in het verleden al venture capitalists aangetrokken. Zo is er in de jaren negentig veel geld gestoken in backflip.com waar o.a. ook de Nederlander Arthur van Hoff bij betrokken is geweest. Het concept is commercieel nooit echt een groot succes geworden. In Nederland bestaan ook al jaren een aantal van deze initiatieven zoals CentralFave.homeip.net, MyPip.nl, het door mij opgerichte Zurf.nl. Onlangs is ook Flyingbookmarks.nl gestart. Mijn visie is dat een aantal ontwikkelingen in de komende 2 jaar zullen gaan samensmelten en dat pas dan investeringen en overnames commercieel interessant gaan worden.