Consortium LINKIT, Bartosz en DiVetro wint aanbestedingen DUO en OCW

De Meern – Het consortium van specialistische partijen, bestaande uit DiVetro, Bartosz en LINKIT, is geselecteerd als leverancier voor de flexibele IT-inhuur door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en DUO Den Haag.
De tender gaat op 1 januari in. Bartosz, DiVetro en LINKIT breiden met deze nieuwe contracten hun positie binnen het onderwijsdomein verder uit. Zo waren DUO Den Haag, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Inspectie van het Onderwijs waren al klant van het consortium. Hier komen nu een aantal nieuwe deelnemers bij:
• Het Bestuursdepartement OCW
• Het Nationaal Archief (NA)
• De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed (IOE)
• De Adviesraad voor Wetenschap- en Technologiebeleid en Innovatie (AWTI)
• Het College voor Toetsen en Examens (CvTE)
• De Onderwijsraad (OR)
• De Raad voor Cultuur (RvC)
• En het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CvBvhHO).
Naast het consortium hebben nog vijf partijen het contract toegewezen gekregen: Headfirst, Ordina, CIM, Sogeti en Itaq. De overeenkomsten hebben een looptijd van vier jaar met een totaal geraamde waarde van 56,7 miljoen euro.
Harde kern, flexibele samenstelling
Het consortium wordt per aanbesteding samengesteld uit specialistische bedrijven met specifieke competenties of technologieën. De kern bestaat uit DiVetro, Bartosz en LINKIT. DiVetro levert daarbij informatieanalisten, sourcing specialisten, regisseurs, agile consultants en projectmanagers. Bartosz levert agile testers. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten. Voor de overeenkomsten met DUO en OCW is deze keer ook Delaware aangehaakt voor hun OpenText expertise.
Bewijs van kwaliteit
Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT: “We zijn zeer blij met het behoud van de bestaande deelnemers en het toevoegen van de nieuwe binnen het Onderwijsdomein. Alle consortiumpartners onderscheiden zicht nadrukkelijk als kennis gedreven specialisten. Onderwijs, opleiding en training zijn daarbij onontbeerlijk. Dan is het natuurlijk fantastisch dat we naast de Universiteit van Utrecht en VU Amsterdam ook deze instellingen tot ons klantenbestand mogen rekenen.”
Onderscheidend alternatief
Maarten Piepers, managing partner bij Bartosz: “Al jaren bewijzen we dat ons op vakmanschap gerichte consortium een inhoudelijk sterk en onderscheidend alternatief is in een grote markt van aanbieders. Onze medewerkers en onze relaties zijn zeer gemotiveerd om juist ook in dit domein, dat zich richt op één van de belangrijkste taken van de overheid, hun vakmanschap te laten bijdragen aan succesvolle trajecten.”
Verbintenis
Patrick Rikken, partner en bestuurder van DiVetro: “Het is één van onze ambities om het Onderwijs met digitale toepassingen te verbeteren. Het is dan natuurlijk geweldig dat deze belangrijke opdrachtgevers uit het onderwijsveld (wederom) voor een verbintenis met ons kiezen. Vanuit DiVetro staan we klaar om de digitale transformatie van het onderwijs te helpen realiseren met onder andere business- en informatieanalisten, agile coaches, scrum masters, projectmanagers, informatiemanagers en servicemanagers.”
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.