O2 ziet nog steeds groeipotentieel voor SMS

Er is nog steeds groeipotentieel voor SMS, hoewel de omzet van tekstberichten vanaf 2003 nog slechts marginaal zal toenemen. Dat zegt Laurence Alexander, de CEO van O2 Online. "Het mobieltje met kleurenscherm maakt het mobieltje met een grijs scherm straks net zo ouderwets als de zwart-wit televisie", luidt zijn voorspelling.
Alexander deed zijn uitspraken op de tweedaagse UpStart Europe 2002 -conferentie in Noordwijk van Tornado Insider. Hij voorziet voor 2003 een omzet uit SMS van 570 miljoen pond (882 miljoen euro). O2 maakt op SMS een marge van veertig tot zestig procent, becijfert Alexander. Na 2004 stokt de groei van SMS, voorziet hij op grond van Gartner-onderzoek.
De groeimogelijkheden voor SMS liggen vooral in het aanbieden van SMS-pakketten en op SMS gebaseerde applicaties als games, chat, alerts en informatie, zo denkt Alexander. Nog onlangs verstuurden op één dag 7,5 miljoen Britten (voor 1,50 pond per SMS) een tekstbericht in een stemming voor het tv-programma Big Brother.
SMS kan in de ogen van Alexander een belangrijke rol spelen in de overgang naar meer geavanceerde datadiensten. Momenteel gebruikt 53 procent van de O2 -klanten één of andere datadienst. Alexander: "De huidige gebruikers van SMS zijn de GPRS- en UMTS-klanten van morgen. O2 moet die klanten duidelijk maken wat zij met nieuwe datadiensten en -technologie kunnen doen."
Het bedrijf wil zijn klanten verleiden met doelgerichte klantenproposities zoals devices, applicaties en een scherpe prijs. Alexander somt een aantal nieuwe applicaties op die de GPRS-markt moeten stimuleren: kleurenschermen, picture- en audio-messaging, (uitgebreide en downloadbare) java-games, polyfone ringtones en always-on communicatie (e-mail en instant messaging). "Snel zal het zwart-wit mobieltje net zo ouderwets zijn als de zwart-wit tv. Het mobieltje met een kleurenscherm wordt samen met de polyfone ringtone dé hit van de feestdagen", voorspelt Alexander.
O2 gaat voor de nieuwe mobiele diensten volledig focussen op early adopters als 'screenagers' (10-17 jarigen) die altijd online zijn, gadget-verliefde jonge dertigers ('total mobile'), de ambitieuze 'high flyers' en de hippe jonge 'wired'-generatie. Dit zijn volgens O2 klanten met een hoge waarde en intensief gebruik. De overgrote meerderheid van hen (negentig procent) is zeer tevreden over de aankoop en raadt die hun omgeving aan.
Naast de 'juiste personen', mikt O2 op de 'juiste content'. Dat gebeurt met formats als clip-art, elektronische postkaarten, 'merk-afbeeldingen', cartoons en muziek. En met applicaties als wallpapers, screensavers en plaatjes of audio als onderschrift bij een mail. Om de onderlinge uitwisseling van bestanden te stimuleren, willen de Britten ten slotte onder meer verzamelplaatjes (van sport tot adult) en karaoke-files aan gaan bieden.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
5 Reacties
Nathalie
Weet iemand hoe het eigenlijk zit met Genie? Bestaat het nog steeds en heeft het alleen een nieuwe naam gekregen of zijn er ook ontslagen gevallen? Is O2 online de nieuwe naam voor Genie? Is dhr Laurence Alexander de opvolger van Barthelomeus? Oftewel veel vragen over een bedrijf waarvan je nog maar weinig hoort.
Jan Sellis
Genie bestaat nog onder de naam o2. Genie was toch altijd al van het moederbedrijf van o2? Alleen een naamsverandering denk ik dus. Ontslagen zal mij niks verbazen, zowel vizzavi als genie/o2 portal kosten bakken met geld. Even over o2: het lijkt me logisch dat deze provider een keer overgenomen gaat worden. O2 mag dan de derde in grote zijn, alleen door de postbankaktie, van de 5 telecom providers hebben ze absoluut het meest belabberde netwerk, en de klantenservice is van het niveau van een 6 jarig kind. Nee, zal me niks verbazen als we binnenkort een overname krijgen
Less
Genie was de web tak van Telfort. Tezamen gaan ze nu als O2 verder. Dat je van Genie niet veel hoort klopt, maar de mogelijkheden van Genie zijn met 02 sterk vergroot en verbeterd. Een overname is zeker iets waar ze bij O2 zelf ook rekening mee houden. Tenminste, als je een CEO nog mag geloven nowadays. Hoe dan ook, als gebruiker wordt je hier zeker niet slechter van!
Tim
Genie was de mobiele portal van BT Wireless, een 100% zusje van Telfort. In O2 zijn Telfort en Genie samengesmolten en bestaan Genie & Telfort als merken niet meer. De portal o2.nl is dus Genie in een andere look & feel. De heer Laurence Alexander zwaait in de UK met de online scepter. Na het vertrek van Han Bartholomeus bij Genie zwaait Igor Beuker met de Nederlandse scepter van Online O2 in Nederland. Laatsgenoemde is tevens chairman van het Interactive Advertising Bureau in Nederland. Ontslagen zijn er naar wij weten niet gevallen bij voormalig Genie, lijkt ook niet logisch want o2.nl is marktleider mobiele portal in Nederland, ver boven KPN portals of Vizzavi en staat zelfs met een hoge ranking in de MultiScope en Nielsen ranking.
Han Bartholomeus
Als voormalig CEO van Genie.nl ( tot 1 juni jl) kan ik het verhaal van "Tim" voor 100 procent bevestigen; Genie en Telfort zijn als individuele werkmaatschappijen opgegaan in mmO2, nadat British Telecom haar mobiele activiteiten in november 2001 heeft afgestoten. De bedrijven zijn ge-integreerd in de nieuwe, internationale provider, welke onder het merk "O2" – spreek uit: OOTOE – met een beursnotering in London en New York ( symbool: OOM ) oa de Nederlandse markt bewerken: je kunt absoluut niet om de reclames heen! De services van het voormalige Genie zijn allen, en meer, en beter, terug te vinden op {www.O2.nl; http://www.o2.nl }. Voorts wil ik benadrukken, dat met de overgang naar het nieuwe merk en de nieuwe organisatie geen gedwongen ontslagen hebben plaatsgevonden.