Deel dit artikel
-

Ook de zesde Google Pixel komt niet naar Nederland

Google heeft vanavond zijn alweer zesde generatie Pixel smartphones aangekondigd, dit keer met eigen chip, maar ook nu weer zullen Nederlanders en Belgen hun toestel via de import moeten kopen. Opmerkelijk omdat de voorloper Nexus ooit wel werd verkocht in deze contreien.

Anders dan de Nexus, die telkens met partnerfabrikanten werd gemaakt, is de Pixel een eigen ontwerp van Google, toch vooral bedoeld om nieuwe innovaties van Android te kunnen demonstreren aan afnemers van deze software. Het is dan ook het eerste toestel met Android 12 aan boord.

De eigen chip Tensor richt zich voornamelijk op machine learning. De chip levert tot 80 procent betere prestaties dan de Snapdragon-chip in de Google Pixel 5.

De Pixel komt, net als bij de iPhone, in twee smaken Pixel 6 en Pixel 6 Pro. De normale Pixel 6 meet 160,4 bij 75,1 bij 8,2 millimeter, terwijl de 6 Pro wat groter is: 163,9 bij 75,8 bij 8,9 millimeter.

Het instapmodel heeft een hoofdcamera van 50 megapixel en groothoeklens van 12 megapixel. De Pixel 6 Pro heeft nog een derde camera op de achterkant. Met de telelens (48 megapixel) haal je objecten dichterbij.

De Google Pixel 6 128GB kost 599 dollar. Voor Pro 128GB betaal je 899 dollar.

De Pixel krijgt doorgaans veel media-aandacht, maar heeft desondanks een bescheiden marktaandeel. Volgens Nikkei heeft Google dit jaar 7 miljoen Pixels laten maken, twee keer de oplage van een jaar geleden. De Pixel 5A deed het beter met 5 miljoen bestellingen.

Google is overigens de enige nog overgebleven Amerikaanse fabrikant van Android toestellen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ze doen alsof ze premium maken, maar dat is het niet. Hooguit iets betere update poilcy dan de koreaan en chinezen.
Apple is duurder, maar schrijft veel minder af.
En de camera? Grote kans dat Youtuber Willitbeatnokia er wederom gehakt van maakt.
En dan hebben we het nog niet over de BIELS. Maar goed, 3-pits gasstel is ook geen potje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond